Кошаркаши Црвене звезде победили Сплит у АБА лиги

СПЛИТ: Кошаркаши Црвене звезде победили су у гостима екипу Сплита резултатом 72:63 (19:17, 13:13, 26:14, 14:19) у мечу 13. кола регионалне АБА лиге.
z
Фото: kkcrvenazvezda.rs

Најефикаснији у екипи Црвене звезе био је Бен Бентил са 12 скоова, док су Филип Петрушев и Немања Недовић додали по девет. У екипи актуелног шампиона АБА лиге десет играча се уписало у стрелце. У домаћем тиму најбољи је био Луис Саливен са 18 поена.

"Црвено-бели" се тренутно налазе на првом месту на табели АБА лиге са 11 победа и само једним поразом, уз меч мање. Сплит је у доњем делу табеле са четири победе и девет пораза.

Црвена звезда ће у наредном колу АБА лиге гостовати екипи МЗТ-а у Скопљу, док ће Сплит на свом терену дочекати Будућност.

Сплит је боље ушао у утакмицу и на почетку прве четвртине повео 6:2. Уследила је серија кошаркаша Црвене звезде за изједначење у петом минуту, 8:8. Гости су у финишу прве четвртине повели 19:14, али је на крају Звезда први део меча добила 19:17. У другој четвртини виђен је мали број поена, а Црвена звезда је прво полувреме решила у своју корист резултатом 32:30.

Црвена звезда је заиграла ангажованије на почетку треће четвртине, а 24. минуту било је 44:35 за госте. Црвена звезда је у последњи део меча ушли са вођством од 58:44. "Црвено-бели" су у последњој четвртини одржавали високу предност, а кошаркаши Сплита су у финишу меча успели да ублаже пораз. Црвена звезда је на крају славила са 72:63.

Ивановић: Знао сам да ће бити тежак меч

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић признао је да је знао да ће његов тим имати тежак меч против Сплита, који је по његовим речима атипичан тим.

Пуно хвала за овај дочек који сам имао вечерас, за све оне године и дивне тренутке које смо провели заједно овде и што су ме овде са пуном двораном вратили 30 година уназад. Спортски сви знају шта је било, али оно ван терена, моја породица и ја, осећам Сплит као мој град, рекао је Ивановић на конференцији за новинаре.

Тренер Црвене звезде је рекао да је његов клуб имао превише изгубљених лопти на овом мечу.

Знао сам да ће бити тежак меч, Сплит има атипичан тим, сви играју пуно ситуације један на један, агресивни су, борбени, нама је фалило праве борбе, имали смо 16 изгубљених лопти, 14  скокова у нападу, тешко је причати са том статистиком. Наше амбиције су следећа утакмица коју играмо да победимо, даље од тога ја не размишљам, навео је Ивановић.

Он је одговорио на питање новинара о разликама у буџетима Сплита и Црвене звезде.

Различито је, данас је велика разлика у екипама са буџетима и тешко је играти се. Рећи ћу вам једну ствар, када смо ми играли и освајали са Југопластиком, била је огромна разлика између Барселоне и нас, можда иста као сада. Не играју буџети и новци, већ пет на пет, то се игра, рекао је он.

Ивановић је признао да кошаркаши Црвене звезде нису добро ушли у меч.

Сплит је играо своју игру, давао је поене у транзицији, ми нисмо били спремни на то. Када једном не уђеш 100 одсто, онда тражиш, бориш се. Тешко је вратити се на то, успели смо, али је било тешко. Мени се свиђа како Сплит игра, атипично, брзо, транзиција, један на један, борбеност. Мислим да у спорту и у животу нема преваре и филозофије, ако хоћеш нешто да постигнеш мораш да радиш. Ако нешто стварно желиш, радићеш пуно да то оствариш. Сваки тренер помаже играчима да буду што бољи, али је на крају играч тај који ће себе да подигне или неће. Тренер може да га тера, али ако не осећа и не види где мора боље, онда је то кратког даха, рекао је Ивановић.

Он је одговорио и на питање да ли би једног дана могао да буде тренер Сплита.

Ја сам одавно то рекао, нисам то ја, већ професор Аца Николић, да тренер никад не зна ни где ће ни када да иде, закључио је Ивановић са осмехом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести