КОШАРКАШИ ПАРТИЗАНА ДРУГИ ПУТ ЗАРЕДОМ НАДИГРАЛИ ЗВЕЗДУ Аврамовић поново преломио

И други пут заредом кошаркаши Партизана надиграли су Црвену звезду, овај пут у нешто извеснијој утакмици петог кола АБА лиге.
k
Фото: Frenk Kaminski zakucava/ABA liga (D. Stjepanović)

Ношени победом у прошлом дербију, црно-бели су нешто опуштеније ушли у овај сусрет. То је ривал знао да искористи и утакмицу отвори са 11:4. Поново је Партизан имао проблема са тим да на прави начин користи мале фаулове, а Црвена звезда није опраштала такве пропусте и нешто мекшу игру домаћих.

Врло добро се у утакмицу увео Френк Камински, док је са друге стране расположен био Рокас Гиедраитис, што је однело превагу на страну гостију. На једној страни тим Жељка Обрадовића није погађао тројке, док је са друге стране то полазило за руком црвено-белима. Управо та два сегмента – недостатак агресивности и промашене тројке, коштале су Партизан, који је заостајао 10 разлике.

Проналазио је Милош Теодосић права решења у нападу и био алфа и омега актуелног вицешампиона. Све то се полако мења уласком Пи-Џеј Дожера, Партизановог Американца. Веома висока кошаркашка интелигенција још једном је демонстрирана, а бивши играч Денвера је извео и један од најатрактивнијих потеза на мечу, када је „ин енд аут“ финтом сломио Гиедраитиса и положио лопту. Слично ће урадити Милошу Теодосићу, али када је ситуација на паркету била другачија. Овај пут, у другом кварталу, црно-бели су били агресивнији и у нападу и у одбрани. Правили су правовремене фаулове, док бековска линија црвено-белих дефанзивно није имала никакве шансе пред налетима Алексе Аврамовића, Дожера и Огњена Јарамаза.

Поменута ситуација са Теодосићем крунисала је период добре игре домаћих. Дожер је финтирао, а затим и из „степ бека“ погодио тројку – Партизан је сада био у двоцифреној предности, пошто је са 11 поена разлике отишао на полувреме.

Мало по мало, и Обрадовићев тим је стекао и 19 поена предности. Деловало је као да је сваки напад био успешан за браниоца шампионског прстена, који је у трећем кварталу играо најбољу кошарку. Госте је потом вратио Шабаз Најпир индивидуалним решењима и закомпликовао дуел, пошто су се црвено-бели приближили на минус шест.

У самој завршници Аврамовић се побринуо да не дође до преокрета, тако да је Партизан надиграо највећег супарника и у другом дербију заредом.

В. М. Петровић

 

Партизан – Црвена звезда 98:87 (17:25, 30:11, 25:27, 26:24)

БЕОГРАД: „Штарк арена“, гледалаца: 20.000, судије: Болтаузер, Хордов, Николић.

ПАРТИЗАН: Вукчевић, Ледеј 13, Аврамовић 15, Копривица, Смаилагић 8, Јарамаз 6, Нанели 5, Трифуновић 6, Анђушић 11, Дожер 12 (7ас), Камински 20 .

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић, Теодосић 10, Давидовац 7, Митровић 12, Симоновић, Нејпир 23, Тоби 5, Боломбој 10, Илић, Гиедраитис 13, Кузмић, Дос Сантос 7.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести