Кошаркаши Партизана  победили Борац за полуфинале Купа

Кошаркаши Партизана савладали су Борац и тако се пласирали у полуфинале Купа Радивој Кораћ. Црно-бели су током већег дела сусрета диктирали темпо и водили главну реч на паркету и чинило се да ће лако уписати победу.
 Centar Partizana Erik Mika Foto: Košarkaški savez Srbije
Фото: Центар Партизана Ерик Мика Фото: Кошаркашки савез Србије

 Борац је, међутим, озбиљно припретио у завршници сусрета, али Београђани нису допустили да по трећи пут у сезони изгубе од екипе из Чачка.

Већ на старту црно-бели су кренули оштро у одбрану трофеја. Серијом 6:0 кренули су да стварају разлику, али је Борац шутевима са дистанце успевао да остане у игри. Могли су Чачани да дођу и до егала, али су их коштале неизнуђене грешке у нападу. Нешто слабији ритам виђен је на старту друге деонице. Парни ваљак је чувао предност, а онда су уследиле две брзе тројке Борца, који је тако дошао до изједначења (28:28). Недуго након тога црно-бели вратили предност и захваљујући грешкама Чачана дошли до осам поена разлике (40:32).

Налет Партизана се наставио и у другом делу игре, па су тако црно-бели на старту другог полувремена преко Немање Дангубића дошли до двоцифрене предности (43:32). Расположени су били играчи „ваљка“ за шут са дистанце захваљајући чему су одржавали ту разлику. Трудили су се Чачани да ухвате прикључак, али нису могли озбиљније да припрете Партизану. Тако је било до последње деонице, а онда је уследила нешто слабија партија црно-белих. Борац је то искористио, успео да дође до два поена заостатка, али је Џошуа Перкинс поготком са полудистанце у последњем нападу отклонио све дилеме победника.

С. Ру

Партизан – Борац 76:72 (20:16, 20:16, 22:17, 14:23)

НОВИ САД: Мала дворана Спенса, играно без присуства гледалаца, судије: Белошевић, Јурас, Глишић.

ПАРТИЗАН: Мика 15, Пејџ 8, Дангубић 12, Јарамаз 11, Величковић 4, Перкинс 9, Томас 7, Трифуновић 8, Мозли 2.

БОРАЦ: Милетић 10 (7 ск), Неранџић 7 (9 ск), Новаковић 9, Џоунс 14 (7 ас), Чарапић 8, Тортон 7, Санадзе 4, Гавриловић 7, Тодоровић 6.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести