Кошаркаши Партизана у наставку до победе против Зенита

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана остварили су прву овосезонску победу у Еврокупу, пошто су вечерас у утакмици 2. кола Ц групе савладали Зенит из Санкт Петербурга 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:17).
r
Фото: Youtube Printscreen

После много осцилација и преокрета оба тима, црно – бели су за разлику од претходних мечева били сајајни у другом делу игре и уз огромну помоћ преко 6.000 људи на трибинама бацили на плећа ослабљени, али изузетно квалитетан руски тим, који сигурно има евролигашки потенцијал.

Зенит је боље почео, а Партизан је био принуђен да јури резултат и сустиже предност ривала. Генерално, током већег дела првог полувремена руски играчи су брзим протоком лопте лако пробијали црно – бели бедем. Прилично лако су остајали на отвореним шутевима, а Партизан је имао проблем  да брани офанзивне скокове тима из Санкт Петербурга. Изабраници Ненада Чанка први пут су повели након тројке Маринковића (26:24), али је уследила руска серија од 12:0. На полувремену, гости су имали седам поена вишка (39:46).


Загорац: "Избацила" ме екипа, Партизан не познаје лимите

Кошаркаш Партизана Раде Загорац, јунак победе над Зенитом (89:82) у Еврокупу, није желео да истиче себе у први план речима да га је екипа "избацила" након одличне игре у трећој четвртини.

Загорац је у крцатој хали "Александар Николић" са 16 поена, шест асистенција и пет скокова био главни актер победе над једним од фаворита у Еврокупу.

"Дошли смо до значајне победе. Показало се да екипа расте, иако прво полувреме није било сјајно. Касније смо направили добар разговор на одмору, имали и дозу среће и заслужили је. Поносан сам како смо одиграли", рекао је Загорац новинарима после утакмице.

Загорац не жели да се прича о појединцима, већ о целом тиму.

"Екипа ме је "избацила" у трећој деоници, док су у последњој други преузимали одговорност и довели нас до тријумфа".

Он је признао да током меча често "изгори" на паркету и нашалио се да га "гаси" Ђорђе Гагић.

Загорац додаје да црно-беле у наредном периоду чека тежак распоред и три гостовања Морнару, Валенсији и Крки.

"Нећемо пуно да славимо, чека нас Морнар и сада је прави испит. Морамо да наставимо успон, ова екипа не зна за лимите. Можемо велике ствари да направимо", закључио је 23-годишњи кошаркаш.

Партизан после два кола у Еврокупу има скор 1-1.


У другом делу, након пар смушених напада на старту, разиграо се Раде Загорац, са њим и Партизан. Након тројке некадашњег играча Меге и Мемфиса, црно – бели су први пут стекли иоле осетнију предност (61:55), али су Руси узвратили контрасеријом за изједначење 65:65, колико је било на крају треће деонице. Резултатска клацкалица настављена је и у четвртој, а велике проблеме нашем тиму правио је Јутоф, који се распуцао изван линије 6,75. Но, црно бели су овога пута показали карактер, били су концентрисани, руку на срце и срећни када је то било најпотребније, те су уписали првенац у новој сезони Еврокупа.

Д. Кнежић 

ПартизанЗенит 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:17)

БЕОГРАД: Хала “Александар Николић”,  гледалаца: 6.200. Судије: Анхел Перес, Латишевс, Гелер.

ПАРТИЗАН: Пејџ 7 (6ас), Си 12, Аранитовић, Маринковић 12, Гегић 1, Величковић, Пецарски 2, Загорац 16 (6ас, 5ск), Гавриловић, Лендејл 16 (6ск), Гагић 12, Николић 11.  

ЗЕНИТ: Рејнолдс 16, Мекел 12 (10ас), Десјатников, Трушкин 5, Воронов 4, Симоновић 4, Панин 2, Јутоф 25 (10ск), Скраб 14, Валијев. 

Ц група

Партизан – Зенит               89:82

Вилербан – Тренто             71:65

Данас

Турк Телеком – Валенсија   (19)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести