Кошаркаши Партизана сутра са Игокеом

Тренер кошаркаша Партизана Мирослав Мута Николић истакао је после прве победе у сезони да је његова обавеза да пружа шансу младим играчима.
Miroslav Nikolic/KK Partizan
Фото: КК Партизан

Црно-бели су у разигравању за пласман у АБА Суперкупу лиге, надиграли великог ривала Цибону 83:76, предвођени Амерканцем Вилијамс-Госом (30 поена, 7 скокова и 4 асистенције). Двоцифрен учинак имао је и млади Марко Пецарски, са 10 поена, уз четири ухваћене лопте, а шансу је добио и Тадија Тадић.

“Прва утакмица је увек тешка, било да је реч о турниру или о такмичењу. Касно сам се прикључио екипи, али имали смо добар проток лопте, играли бољу, квалитетнију одбрану, нисмо изгубили много лопти, тако да сам задовољан. Моја је обавеза да гурам ову децу, попут Пецарског и Тадића, који су 2000, односно 1999. годиште. Много ми је важно да они полако улазе у игру, па ћемо видети колику ће минутажу да заслуже. Видећемо и како ће да се покажу и ове наше две петице. Немамо много времена да чекамо. Морамо да имамо тројицу искусних играча да би могли да форсирамо двојицу младих. Желим да у Партизану направим репрезентативце, да за две-три године из нашег клуба неко буде у А репрезентацији”, истакао је Николић. 

Партизан ће сутра играти с Игокеом (16.30) у борби за пето месту у АБА Суперкупу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести