Кошаркаши Партизана у Еврокупу имаће предност домаћег терена

Кошаркаши Партизана завршили су топ 16 фазу Еврокупа као првопласирани у групи Е у последњем колу победили су италијански Тренто и обезбедили да до краја такмичења имају предност домаћег терена.
trinkijeri, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Црно - бели ће у четвртиналу  играти против другопласиране екипе групе Г - Уникса из Казања, који је у последем колу лигашког дела такмичења изгубио од Монака (85:60).

Уникс је стални учесник Еврокупа, а прошле сезоне стигли су до полуфинала. Интересантно да је Уникс 2014. године стигао до финала, када га је са клупе предводио Андреа Тринкијери, садашњи стратег Партизана.  - Очекује нас далек пут, веома тешка утакмица против изузетно квалитетног ривала и морамо добро да се припремимо. Ово је велики изазов за нас - поручио је Тринкијери.

“Парни ваљак” је Топ 16 фазу завршио као првопласирани у групи Е са  само један пораз.

- Као у видео игрици, мисија је успешно завршена, сада следи нови ниво. Утакмицу против Трента смо морали да победимо. Били смо лоши у првом полувремену, спори и недовољно озбиљни да бисмо играли како умемо. Пронашли смо начин да играмо боље у наставку, да будемо енергичнији. Имали смо 20 изгубљених лопти и најбољи шутер противничке екипе је погодио пет од седам тројки. Због те две ствари смо били далеко од идеалног издања, али као што сам рекао играчима, готово је, мисија је успешно завршена - рекао је тренер црно-белих Андреа Тринкијери.

Кошаркаши Партизана прву утакмицу против Уникса играју у Београду 17. марта, а у Казањ путују три дана касније. Уколико дође до мајсторице, одлучујући меч ће се играти у Београду 25. марта.

С. Рудакијевић

Парови четвртфинала

Партизан - Уникс

Промитеас - Тофаш

Монако - Виртус

Уникаха - Рејер

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести