Кошаркаши Партизана убедљиво победили Задар у АБА лиги

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су вечерас у Београду екипу Задра резултатом 114:77 (34:25, 29:24, 27:15, 24:13) у мечу 13. кола регионалне АБА лиге.
p
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Ово је била најубедљивија победа Партизана ове сезоне у АБА лиги. Најефикаснији у екипи Партизана био је Тристан Вукчевић са 25 поена и девет скокова. Алекса Аврамовић је постигао 16 поена. Балша Копривица се успешно вратио на терен после вишемесечне паузе због повреде. Он је постигао 14 поена и имао је седам скокова. Ален Смаилагић и Јоанис Папапетру су убацили по 13 поена.

Код гостију, најбољи је Лука Божић са 19 поена и 10 скокова, док је Антонио Јордано додао 13 поена.

"Црно-бели" после овог тријумфа имају скор од 11 победа и два пораза у АБА лиги. Задар се налази у средини табеле са седам тријумфа и шест пораза.

Партизан ће у наредном колу на свом терену дочекати Цибону, док ће Задар гостовати у Подгорици екипи Студентског центра.

Партизан је добро ушао у меч, а прву четвртину је добио резултатом 34:25. Почетком друге четвртине повредио се капитен домаћег тима Партизана Кевин Пантер, који је морао да изађе из игре. Копривица је средином друге четвртине добио овације са трибина пошто се вратио на терен после вишемечне паузе због повреде. Предност "црно-белих" расла је из минута у минут у наставку меча, а у домаћем тиму бриљирао је Вукчевић. Партизан је прво полувреме добио резултатом 63:49.

Кошаркаши Партизана су наставили са одличном игром и у другом полувремену, а на крају су дошли до убедљиве победе од 114:77.

Обрадовић: Задовољан сам, цео тим је играо озбиљно

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић честитао је вечерас играчима свог тима на убедљивој победи против Задра.

Прво је захвалио навијачима који су са трибина бодрили "црно-беле".

Играли смо против добре екипе, која игра веома добру нападачку кошарку, за полувреме смо убацили 63 поена и јасно је било да сви кључеви леже у агресивнијој одбрани и да наставимо да играмо тако у нападу. Успели смо и честитам екипи, као и Задру на свему што су показали ове сезоне, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре.

На овом мечу за Партизан нису играли Данило Анђушић, Матијас Лесор и Урош Трифуновић.

Анђушић је имао проблеме и није тренирао задњих дана, од сутра ће опет тренирати. Била је препорука да паузира пар дана. Трифуновић је дошао, било је планирано да почне, али имао је симптоме, лоше се осећао и отишао је кући. Одлучили смо да се Лесор одвоји на овој утакмици. Као што су и остали имали углавном смању минутажу. Видећемо шта ћемо моћи да урадимо у следећим утакмицама, а наравно да зависи од играча, ако буду одиграли као вечерас, онда је то неупоредиво лакше, додао је тренер Партизана.

Он је подсетио да је одбрана била кључ победе.

Били смо добри, мислим да се види код младих играча жеља, оно што је важно јесте да схвате да је одбрана нешто чиме морају да се намећу. Имају таленат у нападу, али одбрамбено мора то да буде на другом нивоу ако мисле да наставе да играју и ако мисле да дођу на одређен ниво, навео је Обрадовић.

Кошаркаш Партизана Алекса Аврамовић био је један од најбољих играча на овој утакмици.

Играо је добро, ово је озбиљна утакмица, све ово до сада сам га користио мање, али то је све ствар тренинга. Почео је да узима шутеве које воли и које убацује. Ја од њега очекујем још већу агресивност на лопту и то је оно што треба Алекса да нам да.  Што се тиче напада, он зна, као и сви остали, свако од њих има постављено и зна се тачно које ствари треба да раде у нападу, закључио је тренер Партизана.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести