Кошаркаши Партизана вечерас у Еврокупу против Локомотиве

КРАСНОДАР: Кошаркаши Партизана вечерас од 17.30 сати гостују Локомотиви у Краснодару у осмом колу Еврокупа.
p
Фото: Tanjug/S. Radovanović, ilustracija

Локомотива је променила тренера, направили смо скаутинг њихове утакмице у ВТБ лиги, исти су играчи, али наравно да је било неких ситних новитета. Бавили смо се тиме, као што се увек бавимо свим могућим детаљима за које мислимо да су битни и који могу да нам помогну да одиграмо добру утакмицу и евентуално победимо, рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић.

Црно-бели пред овај дуел имају скор од 6-1, док је Локомотива на пет победа и два пораза.

Играмо против тима који има изванредне играче на свим позицијама. Направљени су сигурно тако да се боре за то да буду следеће године у Евролиги. Велики је изазов пред нама, морамо да одиграмо изванредну утакмицу ако мислимо да победимо противника, истакао је Обрадовић и додао да се у тим вратио Американац Кевин Пантер, док проблеме са повредама имају Летонац Родионс Куруц и Урош Трифуновић.

Бек црно-белих, Алекса Аврамовиц сматра да утакмица против Локомотиве може да одреди пут Партизана у Еврокупу.

Ако остваримо победу на њиховом терену то ће бити велики корак ка првом месту у групи, што додатно олакшава ствари. Ако обезбедимо домаћи терен током читаве нокаут фазе имамо добре шансе да се боримо за нешто велико. Знамо да су састављени од врсних индивидуалаца, играју брзу транзицију, добро у нападу. Мислим да је кључ у нашој одбрани, да кроз дефазивне задатке отварамо контранапад. То нам је недостајало у претходне две утакмице, играли смо мало спорије и трудићемо се да то подигнемо на виши ниво, истакао је Аврамовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести