Кошаркаши Србије одрадили први тренинг у Фошану

ФОШАН: Кошаркашка репрезентација Србије одрадила је данас први тренинг у Фошану, где ће у суботу од 9.30 по средњеевропском времену, одиграти први меч на Светском купу у Кини против Анголе.
srnb
Фото: Кошаркашки савез Србије

Капитен Мирослав Радуљица поделио своја искуства у вези са великим врућинама и техником дисања у Кини.

"Има, стара кинеска техника уласка у халу, у климатизовани простор. Или идете право у хотел, у собу, јер немате шта да радите напољу по таквој врућини. Ако нисте навикли, боље је бити унутра, а и свакако је боље у хали“, рекао је Радуљица, а преноси сајт Кошаркаског савеза Србије (КСС). 

Кошаркаш кинеског Ђангсуа говорио је и о очекивањима пред први меч на турниру.

"Имали смо доста проблема са повредама, то сви знају. Верујем да бисмо били још спремнији и уигранији да није било тих здравствених проблема. Доста играча је пропустило утакмице, на различите начине су стицали форму. С великом жељом улазимо у целу причу и за почетак је то сасвим довољно“, рекао је он.

Упитан је и колико повреде које су се десиле могу да избаце екипу из ритма.

"Надам се не много, јер су то све професионалци. Момци који играју на високом нивоу годинама и они знају то да то избалансирају. Неће бити проблема. Богдан Богдановић је пропустио неколико мечева, Немања Бјелица такође, Лучића није било десетак дана. Не треба да трошим речи, сви знамо ко су они и какви су карактери, верујем да неће бити проблема“.

Крилни кошаркаш Марко Симоновић је био врло задовољан условима у дворани где ће се играти групна фаза, због чега у екипи влада још веће нестрпљење уочи почетка Мундобаскета.

"У тонусу смо и једва чекамо да почне турнир. Баш смо коментарисали када смо дошли у халу… Дворана је прелепа, ми отварамо турнир, желимо да почнемо да играмо оно где се победе броје. Имали смо добар припремни период, ишли смо корак по корак од те прве утакмице против Борца, до сусрета с Француском. У доброј атмосфери и расположењу чекамо меч с Анголом“, рекао је Симоновић.

Србија је припремни период завршила без пораза, а Симоновић је истакао да верује да екипа може још боље.

Србија ће у групи Д, поред Анголе, играти и против Италије и Филипина.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести