Кошаркаши Србије победили Словачку у квалификацијама за СП

БЕОГРАД: Кошаракши Србије победили су вечерас Словачку 75:63 у хали "Александар Николић" у у трећем колу квалифиакција за Светско првенство 2023. године.
k
Фото: Tanjug/Z. Žestić, ilustracija

Србија је уписала другу победу у квалификацијама, док је Словачка забележила и трећи пораз у групи А.

Најефикаснији у победнчком тиму био је Алекса Аврамовић са 14 поена, Марко Јагодић Куриџа је додао 13 , испратио је Урош Трифуновић и Душна Ристић додали су по 12

На свом дебију Никола Ђуришић је уписао је седам поена, док је Балша Копривица стао на осам.

Код Словака најбољи је био Владимир Броџијански са 23 коша.

Изабраници Светислава Пешића водили су велику борбу са Словачком иако су меч отворили на прави начин серијом 8:3, а одлични су били Урош Труфуновић и Марко Јагодић Куриџа.

Током друге деонице водили су кошаркаши Србије са највећих 13 поена предности, имали су константно двоцифрену предност, да би у финишу треће четвртине дозволили Словацима да шутевима са дистанце приђу на минус шест.

Пред одлучујућих 10 минута Србија је ушла резултатом 62:54, поново је брзо вратила двоцифрену предност, која је у финишу меча износила и највећих плус 14 поена и на крају мирно привела меч у своју корист.

Србија у понедељак против истог ривала на гостовању игра у наставку квалификације од 18 сати.

Пешић: Поносан сам на тим, направили смо велики посао

Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић бо је задовољан победом игром свог тима против Словачке у квалифиацијама за Светско првенство 2023. године.

Волео бих да кажем да поносан на тим, јер су играли одличну утакмицу, одличну у смислу одбране у континуитету. Кренули смо без агресвинсоти, али у сваком следећем минуту показали смо концентарцију и добру одбрану. Ово је била одлична одбрана, са енергијом, концентацијом. Добар резулат, срећан сам не што смо добили утакмицу него како смо их добили, рекао је Пешић на конференцији за медије после меча.

Како је истакао, ово је био један изазован меч, али да је задовољан како је његов тим реаговао.

Изазовна утакмица, прво што смо ушли са доста проблема и повреда. Ми немамо превише могућности, да правимо велике игре, али оно што можемо јесте да дамо ентузијазам. Оно што ме чини срећним јесте да је Марко заслужио част да буде капитен и он је са мотивацијом то прихватио. Одиграо је фантастично, преузео је одговорност, а играо је тимски. Успели смо тимском одбраном да смиримо њиховог најбољег игрча. Сви су дали максимум у одбрани, а то кошта снаге и енергије. Да се превише не хвалимо и драго ми је да видим да екипа реагује. Имали смо проблеме да зауставимо њихов скок. Ушли смо у звршницу без панике, одиграли смо озбиљну утакмицу против искусног и уиграног противника. А ми смо се скупили како смо могли. Направили смо велики посао, увек је добро када победимо, рекао је Пешић.

Куриџа: Хвала Пешићу на капитенској траци

Капитен кошаркаша Србије Марко Јагодић Куриџа сматра да је тим одиграо добру утакмицу против Словачке.

Играли смо добру утакмицу. У првом полувремену имали смо проблем са офанзивним скоком. Мислим да се одиграли добро, имали смо грешке, али гледаћемо снимак и поправити за следећи меч. Да заборавимо овај меч, да се одморимо и спремимо за следећи, рекао је Јагодић Куриџа на конференцији после меча.

С капитенском траком Куриџа је био један од најзаслужнији за тријумф Србије, а меч је завршио са 13 поена.

Захвалан сам тренеру. Најстарији сам у тиму, немам ја стаж да бих био капитен, само по годинама, Хвала му што је мени дао траку, рекао је он.

Србија и Словачка у понедаљак од 18 сати поново ће одмерити снаге.

Гледаћемо видео и покушати да поправимо све што се поправити може. Биће другачија утакмица, они ће бити агресивнији, слободнији. Морамо да имамо добар приступ, да искористимо своје квалитете и победимо утакмицу, поручио је Куриџа.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести