Кошаркаши Србије победом кренули ка Кини

Храм ко­шар­ке крај Мо­ра­ве био је епи­цен­тар спек­та­кла ко­ји је си­ноћ тре­сао Ча­чак и око­ли­ну. Бор­цу је при­па­ла ве­ли­ка част да у свом до­му уго­сти ре­пре­зен­та­ци­ју Ср­би­је, европ­ског, свет­ског и олим­пиј­ског ви­це­пр­ва­ка, да га те­сти­ра и по­же­ли му све нај­бо­ље у бор­би за но­ву ме­да­љу.
Košarkaši Srbije pobedom nad Borcem krenuli ka Kini Foto:KSS
Фото: Кошаркаши Србије по­бе­дом над Борцем кре­ну­ли ка Ки­ни Фото:КСС

Би­ла је то при­ви­ле­ги­ја за Ча­ча­не да по­сле при­пре­ма на Ко­па­о­ни­ку пр­ви гле­да­ју сјај­ну ко­шар­ка­шку пред­ста­ву у ре­жи­ји иза­бра­ни­ка Алек­сан­дра Ђор­ђе­ви­ћа и Мар­ка Ма­ри­но­ви­ћа, али и је­дин­стве­на при­ли­ка да још јед­ном по­ка­жу да су не­над­ма­шна ко­шар­ка­шка пу­бли­ка на овим про­сто­ри­ма.  Дво­ра­на крај Мо­ра­ве је мно­го пре утак­ми­це би­ла дуп­ке пу­на. Ни игла ни­је има­ла где да пад­не. Ча­ча­ни су ис­пу­ни­ли три­би­не до по­след­њег ме­ста и на­пра­ви­ли ам­би­јент о ко­ме ће се ду­го при­ча­ти. За­ни­мљи­во је то да да је ре­пре­зен­та­ци­ја по­след­њи пут игра­ла у Чач­ку дав­не 1972. го­ди­не, ка­да је Ран­ко Же­ра­ви­ца до­вео у град на Мо­ра­ви, где се сре­ла про­тив се­лек­ци­је Со­вјет­ског са­ве­за. Оче­ки­ва­но, ор­ло­ви су ср­дач­но до­че­ка­ни пред ви­ше од 3.000 гле­да­ла­ца, а до­ма­ћин је до­де­лио пла­ке­те ре­пре­зен­та­тив­ци­ма ко­ји су игра­ли за Бо­рац - Алек­си Авра­мо­ви­ћу, Ми­ро­сла­ву Ра­ду­љи­ци и Ми­ло­шу Те­о­до­си­ћу. Та­ко­ђе, на­гра­ђе­ни су и но­ви члан струч­ног шта­ба ре­пре­зен­та­ци­је Дар­ко Ра­ја­ко­вић, као и пред­сед­ник КШ Пре­драг Да­ни­ло­вић, ге­не­рал­ни се­кре­тар Де­јан То­ма­ше­вић и се­лек­тор Алек­сан­дар Ђор­ђе­вић.

Алек­сан­дар Ђор­ђе­вић на овој утак­ми­ци ни­је ра­чу­нао на Бог­да­на Бог­да­но­ви­ћа, ко­ји је по­сма­трао меч у дво­ра­ни у Чач­ку, Ни­ко­ле Ми­лу­ти­но­ва ко­ји ни­је био у ти­му иако се пре ме­ча за­гре­вао, као и Ни­ко­ле Јо­ки­ћа ко­ји ће се еки­пу при­кљу­чи­ти у Бе­о­гра­ду. По­ред то­га, по­чет­ком дру­гог по­лу­ре­ме­на због по­вре­де ко­ле­на игру је на­пу­стио Ва­си­ли­је Ми­цић. Већ на по­лу­вре­ме­ну је раз­ли­ка у ко­рист ''Ор­ло­ва'' би­ла 21 по­е­на раз­ли­ке (58:37), па им је у на­став­ку оста­ло да­ру­тин­ски за­вр­ше

Бо­рац се по­ка­зао као сја­јан до­ма­ћин, али и при­сто­јан спа­ринг парт­нер др­жав­ном ти­му Ср­би­је ко­ји се већ уве­ли­ко спре­ма за Свет­ско пр­вен­ство у Ки­ни (31. ав­густ - 15. сеп­тем­бар). Ср­би­ја је у гру­пи са Ита­ли­јом, Ан­го­лом и Фи­ли­пи­ни­ма..

На­ред­ни при­ја­тељ­ски меч Ср­би­ја ће од­и­гра­ти про­тив Фин­ске у Зре­ња­ни­ну 7. ав­гу­ста од 21 сат, а за­тим сле­ди дуел са Ли­тва­ни­јом у Бе­о­гра­ду, 10. ав­гу­ста та­ко­ђе од 21 час.

Бо­рац - Ср­би­ја 66:97 (24:30, 13:28, 12:20, 17:19)

ЧА­ЧАК: Дво­ра­на Бор­ца. Гле­да­ла­ца: 3.000. Су­ди­је: Јов­чић, Ар­се­ни­је­вић, Сте­фа­но­вић.

БО­РАЦ: Кне­же­вић 8, Али­ка­дић 5, А. Кр­сма­но­вић, Шу­шић, Гли­шо­вић 2, С. Кр­сма­но­вић 12, Га­ври­ло­вић, Мај­сто­ро­вић 8, Ду­мић 2, Ћур­чић 1, Ко­чо­вић 14, Ко­ра­чин, Ча­ра­пић 14.

СР­БИ­ЈА: Те­о­до­сић 2, Си­мо­но­вић 9, Бје­ли­ца 19, Лу­чић 9, Ми­ло­са­вље­вић 10, Ра­ду­љи­ца 18, Бир­че­вић 2, То­до­ро­вић, Ми­цић, Јо­вић 4, Авра­мо­вић 5, Јо­ва­но­вић 2, Мар­ја­но­вић 18.

С. Р. Д.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести