Кошаркаши Србије прокоцкали плус 14 и изгубили од Белгије

МОНС: Кошаркаши Србије изгубили су вечерас од Белгије 73:69 у Монсу у другом колу квалфикација за Свестког првенства 2023. године.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

 

Србија је после драме забележила први пораз у квалификацијама, прокоцкала је плус 14, а последње четвртина била је пресудна да Бегијанци дођу до другог тријумфа у новембарском прозору.

Најефикаснији у нашем тиму био је Алекса Аврамовић са 19 поена, Филип Петрусев је убацио 16, а Милош Теодосић 14.

Белгијанце је до тријумфа предводио Сам ван Росом са 20 кошева.

 

Пешић: Ово треба да имамо на уму и да научимо

Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић рекао је да је Белгија заслужено победила у другом колу квалификација за Светско првенство 2023. године.

Србије је вечерас на гостовању изгубила од Белгије 73:69 након што је током целог меча имала вођство.

"Пре свега, честитам Белгији и њеном селектору. Тренер Ðерђа је заслужио победу, без дилеме… Све време је деловало да смо контролисали утакмицу и резултат, али смо имали десет изгубљених лопти и вратили смо противника у игру. После десет изгубљених лопти су правили лаке поене и поправило им се самопоуздање. То је разлог што нисмо реаговали како смо хтели. Знали смо на почетку последње четвртине да ће Белгијанци бити агресивнији, фокусиранији, тврђи на лопти… И ово се десило", рекао је Пешић после меча.

Трећу четвртину смо поцели 8:0, 9:0, без организације и тако смо им подигли самопоуздање, додао је Пешић.

"Још једном, ово су квалификације, прошлу смо добили, вечерас смо изгубили. Ово треба да имамо на уму и да научимо. Имамо и много играча који су први пут у репрезентацији, морају да науче како се игра за национални тим. Ово је другачији систем такмичења, свака утакмица је као последња и морамо да контролишемо боље напад и лопту. Видимо у овим квалификацијама, не само сада, свака утакмица је тешка за добити. За вас није важно, али за мене јесте, после ових утакмица имам бољу слику овог тима, први пут сам са овим момцима. Врло су талентовани, имају добар став, боре се за земљу и саиграче. То је основа за будућност", закључио је Пешић.

Кошаркаш Србије Марко Јагодић-Куриџа није био задовољан како је тим одиграо.

"Играли смо превише мекано. Не знам зашто, али смо се мучили у неким дефанзивним задацима. Надам се да ће ово бити последњи пут", рекао је Јагодић-Куриџа.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести