Кошаркаши Србије против Грузије за пласман на ЕП 2022

ТБИЛИСИ: Кошаркаши Србије од 16 сати у ФИБА балону у Тбилсију играју против Грузије претпоследњи меч квалификација за Европско првенство 2022. године.
k
Фото: Tanjug/ KSS

У првом дуелу ова две тима, који је пре годину дана одигран у дворани "Александар Николић" у Београду, Грузија је након преокрета дошла до победе пд 90:94.

Грузија има веома добру репрезентацију, искусан и добро уигран тим. Окосницу екипе чине играчи који су већ дуго заједно, што им даје одређену предност у односу на екипе које, попут нас, у овим квалификацијама немају тај континуитет играња заједно. У првој утакмици су нас победили у Београду, пред нашом публиком, упркос нашем добром почетку утакмице. Од тада је прошло годину дана, пуно тога се променило и верујем да ћемо уз добру енергију и пожртвовану игру успети данас да дођемо до победе, рекао је репрезентативац Огњен Јарамаз.

Кошаркаш Данило Анђушић са оптимизмом дочекује данашњи дуел.

Чека нас меч против неугодног ривала. Упркос томе што се као домаћин првенства већ квалификовала за Европско првенство, Грузија из четири утакмице у нашој групи има четири победе. То говори да имају јак карактер и да играју на свом максимуму од почетка до краја, без обзира на све. Знамо зашто смо овде и шта нам је циљ. Према томе, морамо да урадимо све што је у нашој моћи да данас и у недељу победимо и да тако на најбољи могући начин завршимо ове квалификације, изјавио је Анђушић.

Због клупских обавеза селектора Игора Кокошкова, репрезентацију ће предводити његов асистент Дејан Милојевић.

Србији је за пласман на првенство Старог континета потребна једна победа, а након дуела са Грузијиом у недељу од 13 сати чека је последњи меч са Швајцарском.

У групи Е Грузија се налази на првом месту са максималне четири победе из исто толико одиграних утакмица, следи Србија са учинком 2-2, док Финска и Швајцарска имају по једну победу и три пораза.

Пласман на Европско првенство 2022 уз домаћина Грузију обезбедиће још две екипе из групе Е.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести