Кошаркаши Србије у лаганом ритму победили и Нови Зеланд

Кошаркашка репрезентација Србије победила је данас на "Аустајгер купу" у Шењангу екипу Новог Зеланда са 88:78 (25:16, 28:26, 15:8, 20:28), у припремном мечу пред Светско првенство у Кини.
kosarkasi srbije
Фото: KSS

Била је ово осма победа изабраника Александра Ђорђевића у припремном периоду.

После изједначеног старта, кошаркаши Србије у лаганом ритму одиграли су меч. Константно су држали двоцифрену предност, која је почетком последње деонице износила и 20 поена.

Често се играло са два плејмејкера (Јовић, Мицић), а у неколико наврата десило се и да нови кошаркаш Партизана Бирчевић игра на позицији "три".

"Орлови" су нешто слабије почели меч и предност је на почетку била на страни Новозеланђана. Добром игром Јовића и уласком Бирчевића, који није претерано допринео, Србија је успела да направи преокрет и на крају прве деонице има +9 (25:16).

Бобан Марјановић био је дефинитивно играч утакмцице и то је кренуо да показује током друге четвртине. Добро је комбиновао са Јокићем, а после његовог куцања и коша Симоновића било је +11 (35:24).

Ђорђевић је током овог меча одмарао Богдана Богдановића, Немању Бјелицу, Владимира Лучића и Мирослава Радуљицу.

Најефикаснији у тиму Србије био је Никола Милутинов са 19 поена, два мање убацио је Бобан Марјановић, док је Стефан Јовић додао 13.

У тиму Новог Зеланда истакао се Вебстер са 16 поена, док су Ло и Милер убацили по 10.

Србија ће последњи припремни меч пред почетак Светског првенства одиграти против Француске у уторак од 13.30.

Србија – Нови Зеланд 88:78 (25:16, 28:26, 15:8, 20:28)

Србија: Симоновић 8п, Бирчевић 5п, Јокић 8п, Милутинов 17п, Мицић 9п, Гудурић 9п, Јовић 13п, Марјановић 17п

Нови Зеланд: Таи Вебстер 14п, Кори Вебстер, Аберкромби, Фоту, Ло 10п, Дилејни, Разбач, Милер 10п

 

Ђорђевић: Добра и важна победа

ШЕНЈАНГ: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић истакао је да је његов тим играо концентрисано и да је против Новог Зеланда (88:78) остварио добру и важну победу.

"Знали смо начин на који игра Нови Зеланд, они се никад не предају. То је репрезентација која има највећи ратнички карактер који долази из њихове културе и то је оно што највише ценимо. Можда смо могли и да завршимо утакмицу раније, добро смо контролисали резултат...", рекао је Ђорђевић за сајт Кошаркашког савеза Србије (КС С).

Селектор је истакао да је имао скраћену ротацију и да је Богдан Бодгановић осетио мали умор, јер како каже, то је нормално с обзиром на минутажу коју је имао у свим претходним утакмицама.

"Све је ово доста напорно, без обзира што су утакмице припремне. С друге стране, неки играчи нису прошли кроз целе припреме и осећају другу врсту замора. То је нека ствар кроз коју идемо и коју покушавамо да нивелишемо из дана у дан, да дођемо до једне оптималне физичке форме сви заједно, на истом нивоу", рекао је он.

.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести