Кошаркаши Војводине дочекују Колубару

Кошаркаши Војводине, у оквиру 18. кола Кошаркашке лиге Србије, данас у великој сали Спенса од 18 часова дочекују екипу Колубаре.
В. Фифа/ Иван Мандић у скоку
Фото: В. Фифа/ Иван Мандић у скоку

Лазаревчани су у одличној форми, врло близу су тога да дефинитивно обезбеде опстанак, док Новосађанима  „гори под ногама“.

- Ово је још једна од изузетно битних утакмица за нас – рекао је тренер Војводине Филип Соцек. - У тешкој смо ситуацији и практично немамо право на кикс на домаћем терену. Долази нам квалитетан ривал,  Американац Брендон Пен на позицији крилног центра је сјајан кошаркаш, а ту је и један од најбољих поентера лиге, Никола Симић. То су две ударне игле Колубаре и мораћемо да играмо добро у дефанзиви како бисмо их зауставили. Позиван публику да дође у што већем броју и да нам помогне да дођемо до преко потребних бодова.

Да кључ велике победе лежи у доброј одбрани, сматра и центар Новосађана Иван Мандић.

-У важној утакмици за нас долази нам квалитетан ривал који је у успону форме, те морамо да у одбрани будемо максимално фокусирани и пожртвовани како бисмо дошли у ситуацију да искористимо наше квалитете. Пен и Симић спадају међу најбоље играче лиге и највеће кошгетере, па ако им дозволимо да се разиграју неће нам бити лако – рекао је Иван Мандић. 

Д. Кн.

Распоред:

Данас

Војводина – Колубара        (18)

 

Сутра

Младост – Дунав       (13)

Слобода – Златибор   (19)

Динамик – Напредак (19)

Тамиш – Борац (19)

Металац – Вршац       (19.30)

 

Недеља

Нови Пазар – Београд        (18)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести