КОШАРКАШИ ВОЈВОДИНЕ ДОЧЕКУЈУ ДУНАВ Почиње борба за голи живот

НОВИ САД: Кошаркаши Војводине у недељу од 18 сати у великој сали Спенса дочекују Дунав из Старих Бановаца, у оквиру 14. кола Кошаркашке лиге Србије.
1
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

-Налазимо се у незаводној ситуацији и свака утакмица, почев од ове, за нас је борба за голи живот – рекао је први тренер Војводине, Филип Соцек. – Искрено се надам да си играчи то схватили, јер руку на срце, на терену они се највише питају. У мечу против Дунава, који је добра екипа, треба нам јака одбрана, поготово на „пик енд ролу“. Ако будемо тим, ако гинемо на паркету за сваку лопту, имамо шансу да победимо. Верујем да можемо до успеха и да ће се обистинити моје предвиђање да ће Новосађани у Новој години гледати неку нову, бољу Војводину – најавио је Соцек.

У табору Новосађана су свесни да гости из Срема имају одличне плејмејкере и да су солидан и искусан тим, али, Војводина напросто мора да осваја бодове на домаћем терену. Зато су многе очи упрте у најефикаснијег играча Војводине у досадашњем делу првенства, Андрију Симовића.

- Ово је најважнија утакмица за нас, можда и од почетка сезоне. Неће нам бити лако против Дунава, али победа би нам отворила реалну борбу за опстанак. Подршка публике би нам пуно значила – рекао је Симовић. 

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести