Кошаркаши Војводине дочекују земунску Младост

Кошаркаши Војводине у малој сали Спенса вечерас дочекују екипу Младости.
kosarka
Фото: freeimages.com

Утакмица се игра од 18 сати (ТВ Арена спорт 2) и биће то дерби последњег, 30. кола Кошаркашке лиге Србије,. Управо ова два тима су убедљиво највише показала у досадашњем такмичењу: Земунци су тренутно на првој позицији (скор 27:2), Новосађани су на другом месту и имају победу мање, па је ово дуел који ће да пресуди о томе ко ће да подигне пехар КЛС-а. У првом делу првенства, Младост је славила с 85:75, па црвено–беле на чело табеле може да доведе само победа од 10 или више поена разлике. То неће бити ни мало лако да се оствари, али није и немогуће.

- Мислим да је сјајно то што се на крају састају две најбоље екипе у лиги – рекао је капитен Војводине Крсто Бјелица. – Већ смо остварили све циљеве које смо зацртали пред почетак сезоне, у Купу смо догурали чак и изнад очекивања. Пред овај сусрет немамо никакав притисак. Желимо да добром игром против Младости ставимо шлаг на торту, ако нам се укаже прилика и да нападнемо прво место.

Помоћни тренер Војводине Милош Исаков Ковачевић сматра да чињеница да ће данашњи дуел екипа које су се већ пласирале у АБА 2 лигу за следећу сезону, донети добру кошарку.

- Имамо изражен спортски мотив да победимо одличну екипу из Земуна. У утакмицу ћемо да уђемо без притиска, не јуримо никакву разлику, али ако нам се отвори могућност за високу победу, пробаћемо да је и остваримо – поручио је Исаков Ковачевић.

Д. Кн.  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести