КОШАРКАШИ ВОЈВОДИНЕ ИГРАЈУ СА ПОДГОРИЦОМ У АБА 2 ЛИГИ: Нека 13 буде срећан број

Успеси у Кошаркашкој лиги Србије (КЛС) су изузетно важни и упечатљиви.
1
Фото: Бошко Бумбић спреман за ривала, фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Кошаркаши Војводине нису одавно изгледали толико доминантно о чему говори и 12 победа заредом у свим такмичењима. Међутим, дугорочни циљеви Новосађана су већи од највишег ранга домаћег шампионата и до њих се долази преко АБА 2 лиге, због чега је веома битно да црвено-бели управо на Јадрану наставе са одличним играма, које их красе поготово у последњих месец дана. Прилику за то имаће у петак од 15 часова против Подгорице, у седмом колу другог степена регионалне лиге.

Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић поручио је шта је потребно његовом тиму, како би превазишао још једну препреку.


Барна  МВП шестог кола

Најбољи кошаркаш према избору "Дневника" у 2023. години, Филип Барна, награђен је и признањем за најкориснијег играча шестог кола АБА 2 лиге. Првотимац Спартака је у победи Суботичана над Шенчуром са 109:76 уписао 27 поена, четири скока, четири асистенције и две украдене лопте, за укупан индекс корисности од 38, за мање од 23 минута проведених на паркету. Барна у досадашњем току АБА 2 лиге просечно бележи 18,5 поена, уз одличне проценте шута - 64,3 одсто за два и 52 одсто за три. Прилику да поправи учинак имаће против МЗТ-а, у петак од 18 часова.


– Подгорица воли да игра брзу кошарку, са великим бројем контранапада. Дефанзивна транзиција биће веома важан сегмент, а много тога зависи од америчког плејмејкера Слаја, којег ће бити веома изазовно зауставити. Наши приоритети су увек чврста одбрана и контрола скока, што је неопходно поновити и у овом сусрету. Осећамо подршку навијача и док смо овде, учинићемо све што је до нас да их опет обрадујемо – истакао је млади стручњак.

Бек црвено-белих Бошко Бумбић нада се наставку тријумфалног низа.

– После још једне физички тешке утакмице, где смо Борац из Бањалуке свели на 63 поена и писали још једну победу, очекује нас дуел против Подгорице, која је до сада показала да равноправно игра са свима. Овај окршај дочекујемо спремни, са жељом да и са овог балона одемо са максималним учинком – навео је Бумбић.

Док је Војводина на деоби првог места са скором 5-1, Подгорица је на 3-3, после пораза од МЗТ-а у претходном колу са 78:74.

Трећи турнир АБА 2 лиге игра се у Широком Бријегу.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести