Кошаркаши Војводине играју са Радничким у Купу

Војводина се пласирала на завршни турнир Купа Радивоја Кораћа, али данас (16.30) игра меч за пехар и престиж са Радничким у Крагујевцу. Ко победи  подиће трофеј  Купа на територији Србије.
Šef stručnog štaba KK Vojvodina Miroslav Nikolić  Foto: KK Vojvodina
Фото: Шеф стручног штаба КК Војводина Мирослав Николић Фото: Дневник.рс

У табору Новосађана сви се сећају невероватно лоше шутерске вечери од јесенас, када су Шумадинци нанели први овосезонски пораз Војводини у Кошаркашкој лиги Србије. Ово је добра прилика за реванш.

- Без обзира на то што смо се квалификовали за завршни турнир, ово је важан меч за нас – каже тренер Војводине Мирослав Николић. – Ово је борба за трофеј, што је довољно за максимално анагажовање. Неће бити лако, Раднички има добар тим који је у успону форме у последње време. Са друге стране, ми смо имали неколико играча заражених коронавирусом  који се полако враћају у такмичарски ритам.

У последњој првенственој утакмици  Раднички је победио Напредак у Алексинцу  83:76, уз чак 44 поена Андреје Стевановића, некадашњег играча Партизана. Но, и Војводина је савладала Металац у Ваљеву, пре тога убедљиво ОКК Београд у Купу, што је показатељ солидне форме оба тима, те најава неизвесне утакмице.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести