Кошаркаши Војводине победили Нови Пазар у КЛС

Војводина – Нови Пазар 98:78 (19:25, 25:16, 28:18, 26:19)
d
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

 

Кошаркаши Војводине савладали су Нови Пазар, у другом колу Кошаркашке лиге Србије, након што су, после нешто слабијег почетка, у наставку заиграли боље, преокренули резултат, а онда и убедљиво славили.

Упркос томе што су словили за фаворита на овом сусрету, Новосађани нису утакмицу отворили на најбољи начин. Нису домаћи били максимално концентрисани у одбрани, као ни у нападу, што је Нови Пазар искористио и дуел почео вођством од 11:0. Тргла се тада Војводина и идентичном серијом поравнала резултат, да би уследио нови пад у игри црвено-белих, који су после првог квартала имали дефицит од шест поена.

Није то уздрмало екипу Исаков-Ковачевића. Мало по мало, Новосађани су сустизали предност ривала, а онда и преузели контролу над утакмицом, када су се размахали Беслаћ и Гашећа прецизним шутевима са дистанце. Војводина је тада повела 44:36, да би Нови Пазар мини серијом 5:0 до краја полувремена одржао неизвесност, а она није трајала дуго.

Почетак треће деонице протекао је у потпуности у знаку црвено-белих, који су подигли ниво агресивности у одбрани и у лаганом ритму повећавали суфицит. Нису гости проналазили решење за дефанзиву Војводине, а када се на то дода и одлична игра у нападу Новосађана, било је јасно да ће Новопазарци доживети први пораз у сезони.

Тако је и било. Домаћи су у четвртој четвртини лагано привели утакмицу крају и остварили и другу победу у шампионату. У наредном колу, Војводина гостује Златибору.

НОВИ САД: Мала хала Спенса, гледалаца: 100.

ВОЈВОДИНА: Бањац 10, Беслаћ 18, Недељков 2, Гаћеша 18, Заграђанин 2, Пешаковић 16, Шајин 4, Митровић 4, Живковић 1, Чампара, Станојевић 2, Јововић 21.

НОВИ ПАЗАР: Брунчевић 17, Тејли 12, Јеребичанин, Нумановић 4, Симовић 10, Микавица 7, Радомировић 8, Нумановић, Гутаљ 6, Павловић 4, Бакић 2, Букумировић 8.

В. М. Петровић

 

Друго коло

Војводина – Нови Пазар

Тамиш – Златибор 

Спартак – Здравље  

Субота

Слобода – Вршац (18)

Колубара – Слога (19)

Недеља

Чачак 94 – Металац (18)

Динамик – Младост (20)

Дунав – ОКК Београд одложено

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести