Кошаркаши Војводине победили Раднички у 24. колу КЛС

Кошаркаши Војводине победили су екипу Радничког у 24. колу Кошаркашке лиге Србије и тако им се реванширали за пораз из првог дела сезоне.
Gacesa
Фото: Дневник (В. Фифа)/Било је одличних дуела у Новом Саду под оба коша

Након бољег старта гостију и егала у првом делу игре, Воша је у другом полувремену дошла до преокрета. Направила је потом и двоцифрену разлику, коју није испуштала, па је убедљиво славила.

Боље су сусрет отворили Крагујевчани. На старту су направили серију 5:0, после чега су црвено-бели морали да вијају резултат. Воша је била шутерски расположена, па је, с три узастопне тројке, успела да приђе на поен заостатка (16:17). Раднички је, међутим, знао да одговори и самим тим није дозволио да испусти вођство. Нешто слабији ритам виђен је на почетку друге деонице. Није било много поена, а стао је и шут Новосађана, што је гостима помогло да одрже предност. Дошли су домаћи на два минута пред одлазак на одмор до преокрета, али то вођство нису дуго задржали, па су на паузу отишли с поеном заостатка (44:45)

Сјајно је тим тренера Мирослава Муте Николића отворио друго полувреме и с две тројке дошао до вођства (54:49). Новосађани су у тим моментима диктирали темпо игре, али их је онда поново стао шут. Раднички је то искористио и стигао до преокрета, након чега је виђена изједначена игра. Домаћинима, међутим, није дуго требало да поново направе разлику. Одиграли су добро у одбрани и у последњу четвртину ушли с двоцифреном предношћу (74:64). Нису се ту зауставили, контролисали су игру и на крају дошли и до 20 поена разлике.

С. Рудакијевић

ВојводинаРаднички 102:80 (24:27, 20:18, 30:19, 28:16)

НОВИ САД: Мала дворана Спенса, без присуства гледалаца, судије: Јевтовић, Ћалић, Мали.

ВОЈВОДИНА: Николић 5, Марић, Бјелица 23, Јововић 2, Савић 13, Беслаћ 16, Недељков 2, Гаћеша 10, Мандић, Ракићевић 13 (8 ск), Зарић 5, Љубичић 13.

РАДНИЧКИ: Думић 11 (9 ас), Недељковић 27, Димовски 2, Катић 18 (9 ск), Мекбрајд 6, Мединг 2, Јовановић 3, Панишић, Глишовић 1, Вељовић 7, М. Ђорђевић, С. Ђорђевић 3.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести