Владимир Шишка, директор КК Војводина:  Буџет кроји амбиције

НОВИ САД: Кошаркаши Војводине су у наступима у Купу Радивоја Кораћа и серијом убедљивих победа у Кошаркашкој лиги Србије (КЛС) обрадовали љубитеље игре под обручима у Новом Саду.
1
Фото: Dnevnik.rs

У Купу је најпре побеђен АБА лигаш ФМП, а у полуфиналу против Меге црвено – бели су играли равноправно три четвртине меча, те су тесно поражени од једног од најбољих тимова регионалног такмичења.

Војводина чврсто држи другу позицију у КЛС, екипа пружа врло добре партије, те су, сходно овдашњем менталитету, апетити новосадских љубитеља кошарке порасли. Опет је активирана прича како Нови Сад треба да има АБА лигаша и  како је Вошино природно место међу најбољим српским тимовима.

О амбицијама, реалности и плановима у блиској будућности разговарали смо са директором КК Војводина Владимиром Шишком.

-Последњи резултати, те известан пласман у Суперлигу и АБА 2 лигу говоре да у управи седе озбиљни и одговорни људи, који су спремни да реално сагледају ситуацију, те да испуне оно што је зацртано – каже Шишка. – Подсетићу да се све ово дешава свега седам месеци након што смо практично били друголигаши, јер смо опстали у КЛС-у само захваљујући проширењу лиге. Не треба заборавити да је ова управа затекла  велике дугове, које сада враћамо. Шишка је појаснио каква је тренутно финансијаска ситуација у клубу, те какви су планови у наредној сезони.

-Трудимо се да све што смо обећали испунимо и то ћемо, сигуран сам, успети, али  нећу да улазим у нереалне комбинације које би могле да задужују клуб. Док сам на овој позицији, не долази у обзир да нам расходи буду већи од прихода. Део дугова смо вратили, али остала су још два повериоца према којима дуг износи близу 300.000 евра. Тај дуг је репрограмиран на пет година, али је и даље висок и није лако да се, уз остале расходе, враћа договореном брзином.

 Шта то конкретно значи ?

- Амбиције морају бити усклађени са буџетом. Град нам помаже, председник клуба Богдан Кузмановић ради одличан посао, али без озбиљног генералног спонзора није могуће направити искорак. Интензивно се ради на његовом проналаску, није још пронађен, па због тога управа на крају сезоне треба да седне и детаљно сагледа комплетну ситуацију, па према њој да се равнају амбиције.   Шта кажу бројке?

-Да бисмо измиривали преузете обавезе нама годишње треба између 70 и 80 милиона динара. Градске структуре се труде  да нам помогну, ми у управи такође све чинимо да обезбедимо новац, али ако не успемо да стигнемо до поменуте цифре, амбиције ће нам бити мање него што су биле ове сезоне.

Након игре бројкама, следи логичан закључак:

-Нико нема право да угрози функционисање клуба који постоји скоро 73 године. Кошарка је веома скуп спорт. За сада нема већих проблема у функционисању, неће их, убеђен сам, бити ни до краја сезоне, али од следеће морамо строго водити рачуна о томе  са колико новца располажемо и да се с тим у вези формира и тим и формулишу клупске амбиције – истакао је Владимир Шишка.

 Д. Кнежић 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести