Кошаркаши Војводине поражени у судијској режији од Вршца

Није вредело ни храбро срце црвено – белих, борба без двојице повређених играча, ни надокнађен минус од 16 поена, ни напад за победу, у војвођанском дербију у 4. колу Кошаркашке лиге Србије, славили су врло добри Вршчани.
vršac 3
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Но, у центру пажње на мечу била је судијска тројка, пре свих Марко Стрика, који је „чашћавао“ клупу црвено – белих техничким грешкама, госте слободним бацањима, те досуђеним фаулом буквално у последњим стотинкама меча. Наиме, при резултату 92:92, Војводина је имала напад за победу, лопта је изгубљена неколико секунди пре краја, те је кренула брза контра Вршчана. Тамнопути Васар налетео је на Лобарева, који је после тог дуела завршио на паркету са великим крвавим подливом испод ока, као да је боксовао, а не играо кошарку. Када се огласила сирена, и када су сви очекивали продужетак, на запрешпашћење црвено – белих, досуђен је фаул,  Васар је био сигуран, а време је истекло...  


Два и техничка

Каква је атмосфера владала на Спенсу, говори ситуација из другог полувремена, када је испод коша Војводине досуђен фаул. На клупи црвено – белих били су убеђени да фаул није начињен при шуту, а како екипа није била у бонусу, зачуло се питање судији: „Зашто два (бацања)?“

-Зато што су два! И техничка! – узвратио је Стрика.


Проблеми за Војводину почели су пре меча, јер се на последњем тренингу повредио новајлија Симовић, највиши играч екипе. После пола минуте игре, изненађеном Енесу Латифагићу свирана су два фаула (по један у одбрани и нападу), те се критеријум суђења могао наслутити. Гости су повели, Новосађани их стигли, да би Вршчани на велики одмор отишли са пет поена вишка (39:44). Почетком другог дела разиграо се центар Вршца Чампара, предност гостију је расла и у 26. минуту достигла максимум од 16 поена (48:64). Многи су тада отписали Новосађане, али они су стегли зубе. Разиграли су се сјајни Радуловић, пратили су га Лобарев и Латифагић и ушло се у наизвесну завршницу, праву резултатску клацкалицу. Уместо да се меч решава у продужетку, решен је на већ описан начин.

Новосађанима остаје жал, али и нада: видело се да је „скоцкан“ солидан тим који је кадар да избвори опстанак.

Д. Кн.

ВојводинаВршац 92:94 (21:25, 18:19, 29:31, 24:19)

НОВИ САД: мала сала Спенса, гледалаца: 100. Судије: Мрдак, Стрика, Милорадовић.

ВОЈВОДИНА: Зарић 2, Пејовић 1, Радуловић 30 (6ск, 7ас), Асановић 7, Дамјановић, Кумовић 2, Лобарев 23, Мандић 1, Живковић 10, Шрајер 2, Латифагић 14, Симовић.

ВРШАЦ: Милошевић 4, Димић 14, Васар 12, Ћирковић 8, Аџић 2, Грушановић 14, Газибеговић 2, Савовић, Грбовић 2, Чампара 19, Билер 17 (10ск), Шћекић.

КЛС, 4. коло

Слобода – Дунав       97:78

Динамик – Златибор 94:82

Металац – Напредак 61:71

Војводина – Вршац    92:94

Тамиш – Београд        78:72

Борац – Младост         105:67

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести