Кошаркаши Звезде изгубили од Барселоне

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде изгубили су вечерас од Барселоне 76:69 у 15. колу Евролиге у хали "Александар Николић"
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Црвено-бели су после велике борбе у финишу изгубили од фаворита, а најефикаснији у домаћем тиму били су Никола Калинић и Лука Митровић са по 15 поена, док је Нејт Волтерс убацио 11.

Барселону је предводио Најџел Хејс-Дејвис са 14 кошева, Сертач Шанли и Роланд Смитс додали су по 11, док је Никола Миротић стао на 10 поена и седам скокова.

Изабраници Дејана Радоњића против лидера такмичења били су у достојан ривал, у првом полувремену имали су минус 11, али су трећу деоницу ушли са само три поена заостатка (34:31).

Гости из Барселоне боље су почели и у наставку, али је поенима Николе Калинића Звезда била у корак са ривалом. Уследио је налет гостију, који су брзо дошли до двоцифрене предност и највећи 12 поена вишка пред последњих 10 минута. (61:49).

Нису се црвено-бели предавали, серијом од 6:0 приближили су се Барселони на само четири поена заостатка, али Миротић Каталонце вратио у безбедну зону од плус седам.

Ипак, ништа није било решено и домаћи тим два минута пре краја поенима Митровића и тројком Марковића долази до минус три.

Није много требало Миротић да врати з предност Барселони, а Курик је тројком ставио тачку на овај дуел и победу гостију, уз промашаје домаћих играча у кључним тренуцима.

Звезда после овог кола има скор од 6-9, док је Барселона уписала 13. победу.

Меч у Пиониру гледао је и најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

Црвено-бели у петак дочекују минхенски Бајерн.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести