Кошаркашица Тамара Јованчевић режирала невероватан преокрет

Минули кошаркашки викенд донео је чудо које се догађа можда и једном у деценији: преокрет и победу екипе која је 48 секунди пре краја имала мањак од седам поена!
Приватна архива/Подвиг за памћење: Тамара Јованчевић
Фото: Приватна архива/Подвиг за памћење: Тамара Јованчевић

Управо то се десило у Нишу, на мечу Женске лиге Србије, где су се састали домаћи Студент и Раднички из Крагујевца. Протагониста овог чудесног преокрета је Новосађанка Тамара Јованчевић (186 цм, 22 године), играчица Студента. 

Она је 33 секунде пре краја тројком смањила резултат на 63:67, да би гошће у наредном нападу, након фаула, искористиле једно од два слободна бацања (63:68). Свега шест секунди требало је Тамари за нову тројку, те је заостатак Нишлијки смањен на два поена. Ипак, гошће су имале лопту и све у својим рукама. Но, направиле су фаул у нападу, а Јованчевићева је, у брзој акцији која је уследила, 3,7 секунди пре краја поентирала под фаулом, а потом и искористила додатно слободно бацање. За гошће није било времена, а када се огласила сирена, на семафору је стајало: Студент – Раднички 69:68. Велико славље студенткиња могло је да почне!

Фото: Приватна архива/Подвиг за памћење: Тамара Јованчевић

-Васпитана сам да се никада не предајем док год постоји било каква шанса, па сам се тако на паркету и понашала – каже јунакиња овог несвакидашњег преокрета. – Чини ми се да још нисам свесна свог дела, али драго ми је због родитеља с обзиром да знам с којим жаром прате моје утакмице. Није постојао одређен план акција, било ми је у глави да ако дођем до отворене позиције што пре упутим шут. Неколико мечева ове сезоне смо изгубиле у неизвесним завршницама, време је било да нам се то врати. 


Хоћеш ли да добијем инфаркт?

Након загрљаја по завршетку меча, једна саиграчица је „прекорила“ Тамару:- Ти ниси нормална, хоћеш ли инфаркт да добијем!? Лепо смо могле да изгубимо и нико се претерано не би узбуђивао  – нашалила се  кошаркашица Студента. 


Студент је у средини табеле, без реалних шанси да се домогне плеј – офа, али и далеко од зоне испадања. Но, јасно је да овакве утакмице дижу самопоуздање екипе.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести