Кошаркашица Војводине 021 Катарина Јаковљевић – МВП 6. кола Прве лиге

Кошаркашица Војводине 021 Катарина Јаковљевић дошла је ове сезоне у клуб као значајно појачање и након шест одиграних кола показала да је клупска управа повукла прави потез.
ZKK Vojvodina Katarina Jakovljevic
Фото: Катарина Јаковљевић (4), фото: Дневник

Она је на претходном сусрету против Радничког у Крагујевцу одиграла феноменалну партију забележивши 32 поена, седам скокова и шест асистенција, за 50 индексних поена. Оваква игра јој је донела и признање најкорисније играчице шестог кола Прве лиге.

Проглашени сте за најкориснију играчицу шестог кола, какав је осећај?

- Пресрећна сам због свог учинка у Крагујевцу. То ће ми бити подстрек да радим на себи још више и да будем боља. Мислим да је то моја најбоља утакмица до сада – искрена је Катарина.

Да ли сте задовољни како сте се уклопили у нову средину?

- Већину девојака сам знала из репрезентације, тако да ми то није био проблем. Веома сам задовољна новим клубом, саиграчицама и тренерима. Велика је част играти за клуб какав је Војводина.


Данас у Петровардину гостује шабачка Дуга

Кошаркашице Војводине 021, од 18 часова, у Петроварадину дочекују екипу Дуге из Шапца у седмом колу Прве лиге.

- Здравствена ситуација је веома лоша. Лена и Лара Радуловић су повређене од раније, док се Јована Адамовић повредила против Будућности. Милина Мишељић има стомачни вирус и сигурно неће играти. Вероватно ће неке кадеткиње добити прилику, јер другачије се не може. С обзиром на се ово, мислим да је Дуга благи фаворит, али покушаћемо да збијемо редове и да победимо – рекао је тренер  Јовановић.


Титула Воши стално измиче, да ли је ово сезона за трофеј?

- Сви желимо титулу и од самог старта смо знале шта нас очекује и за шта се спремамо. Имамо јако добру екипу, па ако нас заобиђу повреде и уколико будемо испоштовале оно што се од нас тражи можемо да рачунамо на сам врх .Нема тајни, амбиције додирују титулу.

У ВАБА лиги имате победу и два пораза, колико Војводина може у регионалном такмичењу?

- ВАБА лига је скоро за све нас ново искуство. Тимови су веома добри и из тих утакмица можемо доста да научимо. До сада су нас повреде спречиле да покажемо право лице, али мислим да ће у следећем делу сезоне ситуација бити много другачија.

Тренер Јовановић важи за једног од најбољих у лиги, како је радити са њим?

- Тренер Александар је велики професионалац и свој посао ради на најбољи начин. Драго ми је што радим са њим и трудим се да што више научим и напредујем.

Данас дочекујете екипу Дуге, каква су очекивања?

- Ући ћемо у утакмицу као и до сада. Имамо повређених играчица, што нас неће спречити да дамо све од себе, па се надамо повољном исходу – поручила је Катарина.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести