Кошаркашице 021 на Звезду без беле заставе

У последњој утакмици 21. кола Женске кошаркашке лиге Србије, вечерас од 19.30, Црвена звезда дочекује 021.
021
Фото: Из ранијег дуела између 021 и Црвене звезде, фото: Дневник

Београђанке су апсолутни фаворит, с обзиром да су по квалитету за класу испред чак и од тимова из врха табеле, па до сада немају ниједан пораз. Црвено–бели тим је махом састављен од играчица репрезентативног формата (сестре Катанић – Александра и Ивана, Мина Ђорђевић, Невена Наумчев….), тако да би евентуални успех новосадске екипе био раван сензацији. Ипак, тим тренера Александра Јовановића не иде пут српске престонице са белом заставом.

„Досадашњи резултати Звезде довољно говоре о снази те екипе“, каже Јовановић.

„Прилично лако су нас добиле на нашем терену, па се надам да ћемо сада пружити јачи отпор него у првој утакмици. Домаће су велики фаворит, али ако нам се неким случајем укаже прилика, пробаћемо да изненадимо“, поручио је Јовановић.

Пред последње коло, не рачунајући вечерашњу утакмицу, познато је ко напушта лигу, те ко ће у плеј–оф. Једина дилема везана је за трећу и четврту позицију у доигравању, за коју се боре тимови из војвођанске престонице - 021 и Новосадаска ЖКА. 021 је у бољој поизицији да избори 3. место, јер му до тог циља недостаје једна победа, а у последњем колу, у суботу на свом паркету, дочекује управо ЖКА. Вероватно ће победник тог меча успети да избегне Звезду на старту доигравања.

Што се тиче осталих војвођанских тимова, суботички Спартак је испао из лиге, а Врбас је успео да обезбеди опстанак победом над Партизаном.  

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести