Кошаркашице Србије ИЗГУБИЛЕ ОД МАЂАРСКЕ, против Велике Британије у осмини финала

ЉУБЉАНА: Кошаркашице Србије изгубиле су од Мађарске 81:75 (23:23, 16:21, 27:11, 15:20) у мечу трећег кола Д групе Европског првенства и мораће одбрану титуле шампиона наставе у осмини финала против Велике Британије.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Уколико Туркиње оправдају улогу апсолутног фаворита против Словакиња, Србија ће бити прва јер је најбоља у троуглу са Мађарицама и Туркињама. Ако Словачка направи чудо, Србија ће пасти на друго место.

Прво полувреме протекло је у бољој игри "лавица", Мађарице су стално биле у заостатку, а било је и чак плус седам за Србију, па је деловало да неће бити већих проблема да наше девојке упишу и трећу победу и низу. Да неће бити тако, видело се на старту треће деонице кад су Мађарице направиле велику серију 14:2 и стигле до преокрета и плус седам. Мађарска је наставила са много бољом игром, Српкиње су играле лоше, па је на крају треће четвртине било 66:55. Узвратиле су изабранице Марине Маљковић на старту последње деонице и стигле на минус шест (66:72).

Стигле су једном и до минус три (71:74) тројком Саше Чађо, али нису успеле да стигну до пораза мањег од шест разлике, па су Мађарице обезбедиле прво место и директан пласман у четвртфинале. Најефикаснија у Србији је била Ивон Андерсон са 18 поена, Саша Чађо је дала 12, колико и Јована Ногић. Капитен Тина Крајишник није улазила у игру због проблема са скочним зглобом, док се у поставу после смртног случаја вратила Александра Црвендакић која је постигла шест поена, од чега четири у самом финишу меча. Мађарице је ка победи предводила Вираг Кис са 21 поеном, Бернадет Хорват је дала 12, Дебора Дубеи 11, а Бернадет Хатар 10.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести