Кошаркашице Србије отпутовале на припреме на Златибор

БЕОГРАД: Женска кошаркашка репрезентација Србије кренула је пут Златибора, где ће у наредне три недеље градити форму за велика такмичења која их очекују овог лета.
kosarkasice
Фото: КСС

У претходне две недеље, младе кошаркашице предвођене неколицином искусних репрезентативки, вредно су радиле у Визури.

"Добро смо тренирале у претходне две недеље у Визури. Имале смо свакодневно по два тренинга и радиле смо много на техници и на тимској игри. У екипи влада добра такмичарска атмосфера. Надам се да ће нас здравље послужити и сигурна сам да ћемо и у наставку припрема радити добро", истакла је Ивана Раца за сајт КСС.

Пут Златибора кренуле су: Дајана Бутулија, Маја Миљковић, Драгана Станковић, Јована Ногић, Теодора Турудић, Ивана Раца, Анђела Дугалић, Катарина Зец, Мона Зарић, Милица Поповић, Мина Ђорђевић, Вишња Стефановић, Софија Олић, Тина Селаковић, Маша Јанковић, Ивана Катанић и Владана Вујисић, а због обавеза према клубовима касније ће се у етапама репрезентацији прикључити и Снежана Богићевић, Соња Васић, Николина Милић, Јелена Брукс, Тина Крајишник, Сара Крњић, Маја Шкорић, Ивон Андерсон, Ана Дабовић, Александра Црвендакић, Саша Чађо и Невена Јовановић.

"Тренинзи су јаки и високог интензитета. Радиле смо доста један на један ситуација. Дајемо све од себе. Веома ми значе јаки тренинзи и много нових ствари сам научила. Сигурна сам да ћемо добрим односом према раду и према тренинзима напредовати и припремити за сва искушења која су пред нама", рекла је Анђела Дугалић.

Репрезентација Србије од 17. јуна учествује на Европском првенству у Валенсији, где ће у групној фази за противнике имати тимове Италије, Грчке и Црне Горе.

Месец дана касније, наше најбоље кошаркашице играће на Олимпијским играма у Токију, а противници у групној фази биће тимови Канаде, Шпаније и Кореје.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести