Кошаркашице Србије победиле Јужну Кореју и пласирале се у четвртфинале ОИ

Женска кошаркашка репрезентација Србије савладала је Јужну Кореју 65:61 (10:17, 14:15, 20:18, 17:15) у последњем мечу групне фазе и пласирала се у четвртфинале Олимпијских игара у Токију.
srbija
Фото: ФИБА

Србија у четвртфинале иде као другопласирани тим из групе А, где је завршила иза максималне Шпаније. Даље иде и Канада, док је Јужна Кореја испала.

Добро је кренуло, пошто су наше кошаркашице повеле 5:0, а затим је било 9:1 и Кореја није успела да постигне кош из игре четири минута.

Шутирале су 0/10 и у петом минуту су коначно нешто погодиле, а онда их је и кренуо шут.

Везале су две тројке, а највећи проблем за нашу селекцију био је дефанзивни скок, пошто су Корејке имале 10 офанзивних скокова у првом полувремену. Срећом, доста су промашивале.

После прве четвртине било је +7, што је предност која се одржавала, а Србија је стигла у једном тренутку и до двоцифрене предности.

Ипак, гађале су једва преко 30% из игре, док је Кореја гађала 17% и поред великог броја офанзивних скокова није успела да све то претвори у поене.

На крају првог полувремена Србија је имала +8.

Трећа четвртина била је веома лоша. Наше кошаркашице су много грешиле и много машиле, док је Кореја мало по мало смањивала предност.

Ишао их је шут, поново су биле доминантне на скоку у нападу и од +8 за Србију, Кореја серијом 8:0 долази до изједначења на три и по минута до краја треће четвртине.

Србија је заиграла много боље у завршници треће четвртине, више се играло под кошем Корејки и долазило се до лаких поена.

Пред последњих 10 минута било је +6 за Србију.

Иако је наша селекција имала +7 у два наврата на старту четврте четвртине, на пет минута до краја се Јужна Кореја враћа на само поен заостатка.

На четири и по минута до краја, Кореја долази до прве предности на утакмици. Тројком Канг, Кореја је повела 58:56.

Кореја новом тројком долази до +3, а онда погађа Крајишник за два и Брукс погађа два бацања на два минута до краја за ново вођство Србије 62:61.

На 1:13 до краја, Брукс погађа уз фаул и реализује додатно бацање за 65:61. То је значило и крај и победу нашег тима, теже него што се очекивало.

До победе су Србију предводиле Црвендакић са 15, Крајишник са 14, Андерсон са 12 и Брукс са 11 поена.

Код Јужне Кореје истакле су се Ђихјун Парк са 17 и Данби Ким са 15 поена.

Кошаркашице ће после жреба сазнати ко ће им бити ривал у борби за полуфинале.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести