Кошаркашице Србије победом у Бугарској завршиле квалификације за ЕП

САМОКОВ: Женска кошаркашка репрезентација Србије са максималне четири победе завршила је квалификације за Европско првенство, пошто је у Самокову савладала Бугарску 102:76 (22:22, 22:17, 30:24, 28:13).
k
Фото: Tanjug (Jadranka Ilić)

Србија, актуелни првак Европе, претходно је против Хрватске обезбедила пласман, а против Бугарки стигла је до тријумфа захваљујући бољој игри у наставку.

Ивон Андерсон постигла је 29 поена, уз 10 асистенција, Тина Крајишник имала је 23 поена и седам скокова, а Александра Црвендакић 18 поена и пет асистенција.

Код Бугарске Борислава Христова убацила је 20 поена.

Европско првенство одржаће се 15. до 25. јуна у Словенији и Израелу.

Маљковић: Победили јесмо, али дефининитивно нисмо одиграли добро

Бугарска има пуно младих играчица које се боре, које су агресивне, а то је најважнија ствар од свега, не колико знаш, него колико си спреман да се бориш, тако да свака част мом колеги и свима у екипи, очигледно је да праве добре ствари и желим им да наставе тим путем, изјавила је селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић после победе.

Ми дефинитивно нисмо одиграли добру утакмицу, квалитетно као против Хрватске у Београду. Није спорно да дође до малог мањка концентрације, када дођеш овде а већ си се пласирао на Европско првенство, али то није оправдање да играш на оваквом нивоу. Победили смо на крају, али наравно да смо незадовољни и овом утакмицом, Бугарска је успела два пута, иако смо их добили великом разликом на крају, да нам нанесе доста мука и морали смо много да се потрудимо да бисмо их победили, рекла је Маљковић, а преноси сајт КСС.

Капитен Србије Тина Крајишник истиче да, упркос победи са доста великом разликом, нису задовољне игром, нарочито у првом полувремену, где је недостајало доста концентрације, поготово у одбрани.

Постоје одређене ствари на којима треба да радимо, поправимо или да повратимо оно што нас краси као екипу. На неки начин ова утакмица нам је била тешка и ментално, јер смо већ остварили пласман на ЕП. Бугарска је пружила доста добар отпор и честитам им на томе, рекла је Крајишник.

Александра Црвендакић рекла је да је утакмица била доста тешка, имајући у виду да се екипа већ пласирала на ЕП.

Честитам екипи Бугарске на великој борбености. Успеле смо да се пробудимо у другом полувремену, није ово била игра коју је требало да покажемо. Имамо доста времена током лета да поправимо неке ствари и спремне дочекамо Европско првенство, поручила је Црвендакић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести