Кошаркашице Србије победом завршиле квалификације за ЕП

ИСТАНБУЛ: Кошаркашице Србије победиле су вечерас у Истанбулу Литванију са 96:61, у последњем колу квалификација за Европско првенство у Шпанији и Француској.
Кошаркашице Србије  Foto Instagram / KSS
Фото: Кошаркашице Србије Фото Инстаграм / КСС

Меч у Турској није имао резултатски значај, јер су изабранице селекторке Марине Маљковић већ обезбедиле пласман на ЕП, али су тријумфом против Литваније обезбедиле први шешир пред жреб за Евробаскет.

Србија је квалификације завршиле са четири победе, а против Литванки капитенка Јелена Брукс и Александра Црвендакић са по 15 поена биле су најефикасније.

Јована Ногић и Ивон Андерсон убациле су по 13 кошева, док су Тина Крајишник, Ана Дабовић и Невена Јовановић дале допринос са по девет поена.

У екипи Литавније најбоља је била Габријеле Шлуске са 15 поена.

Поред Србије и домаћина Француске и Шпаније, пласман на ЕП до сада су обезбедиле селекције Словеније, Шведске, Русије, Босне и Херцеговине, Чешке, Белгије, Хрватске, Мађарске и Белорусије.

Јовановић и Крајишник: Битна победа; Чађо: Пут није био лак

ИСТАНБУЛ: Кошаркашице Србије Невена Јовановић, Тина Крајишник и Саша Чађо биле су задовољне после победе против Литваније у последњем колу квалификација за Европско првенство у Шпанији и Француској.

Србија је вечерас у Истанбулу победила Литванију са 96:61, у мечу који није имао резултатски значај, јер су изабранице селекторке Марине Маљковић већ обезбедиле пласман на ЕП.

Овим тријумфом кошаркашице су обезбедиле први шешир пред жреб за Евробаскет.

"Завршили смо победом, што је најбитније. Иако утакмица није имала такмичарски значај, за нас јесте. Хтели смо да, како нам је Марина рекла, будемо у првом шеширу, што даље зависи од Фибе. Осим тога, желеле смо да причу завршимо на прави начин. Победиле смо и наравно да смо срећне. Сад, идемо даље…", рекла је Невена Јовановић за сајт КСС.

Тина Крајишник изјавила је да је пресрећна, јер сматра да су већи део утакмице испоштовале оно што се тражило од њих.

"Пружиле смо максимум, ово је битна победа, јер сад можемо да будемо у првом шеширу. Можемо да се надамо релативно лакшој групи на предстојећем Европском првенству", рекла је Крајишник.

Саша Чађо честитала је тиму на пласману на ЕП, на коме ће овог лета бранити бронзу освојену 2019. године у Београду.

"Пут није био лак. Ово су мале припреме, пред оне велике припреме које нас чекају пред лето. Надам се да ће све девојке остати здраве и да ћемо имати довољно времена да се квалитетно припремимо за предстојеће такмичење. Будите уз нас", поручила је Чађо.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести