Кошаркашице Србије против Аустралије на Светском првенству (10.00)

СИДНЕЈ: Кошаркашице Србије и Аустралија састаће се данас у 10 сати у 3.колу Б групе Светског првенства у Сиднеју, а обе екипе у дуел улазе са скором 1-1.
kosarka
Фото: freeimages.com

Кошаркашица репрезентације Србије Невена Јовановић изјавила је уочи меча против домаћина Аустралије да ће она и њене саиграчице покушати да понове партију против Јапана, актуелног олимпијског вицепрвака, ког су савладале у петак са 69:64.

Изабранице селекторке Марине Маљковић у првом колу поражене су од Канаде (67:60), а потом су победиле Јапан, док је Аустралија изгубила од Француске (70:57) и тријумфовала против Малија (118:58).

"Узбуђене смо зато што знамо да ће хала бити пуна. Немамо пуно прилике да играмо у пуној хали, поготово оваквој каква је Супердоум. Играћемо против веома доброг противника, коме ће публика стално давати ветар у леђа. Ми морамо да се фокусирамо на нашу игру. Знамо које су наше најбоље ствари. Хоћемо да све оне добре моменте којих је било на утакмицама против Јапана и Канаде поновимо, али и да их буде још више, па ћемо видети да ли је то довољно за победу", изјавила је Јовановићева за званични сајт КС Србије.

У трећем колу Б групе дабас се састају Мали - Француска (6.30) и Јапан - Канада (12.30).

Лидер групе је Канада са два тријумфа, по победу и пораз имају Француска, Србија, Јапан и Аустралија, док је селекција Малија једина без тријумфа.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести