Кошаркашице Војводине 021 дочекују Спартак (17)

Након победе над Партизаном (70:61) у ВАБА лиги, кошаркашице Војводине 021 данас дочекују екипу Спартака(17) у заосталој утакмици првог дела првенства Прве лиге.
С. Шушњевић/ Катарина Јаковљевић
Фото: С. Шушњевић/ Катарина Јаковљевић у продору ка кошу

Екипа из Новог Сада у овај дуел улази као апсолутни фаворит, с обзиром на то да се налази на четвртом месту, док је Спартак последњи са само једним тријумфом. - Никада не очекуем лаке победе и против ривала када смо изразити фаворити.Што се каже - лопта је округла и свака победа мора да се заради. Некад мораш да даш и више од сто одсто да би савладао аутсајдера, а некад можеш да одиграш и слабију утакмицу и да тријумфујеш. У сваком случају, не прихватам да у Првој лиги има слабих ривала и зато смо обавезни да одиграмо максимално. Није ово фудбал да екипа може да се брани 45 или 90 минута. Нема опуштања, приступ мора да буде на нивоу зацртаних циљева – рекао је тренер Александар Јовановић. Војводини, као и осталим екипама, никако не прија убрзан ритам играња утакмица.

- Никако нам  не прија овакав ритам играња. Имамо осам утакмица у овом месецу, исто колико смо имали у прошлом. То је веома незгодно за тело и психу играчица. Такав ритам тешко подносе  и кошаркаши који зарађују милионе, а камоли ми – упозорио је Јовановић.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести