Кошаркашице Војводине надиграле Пожегу у ВАБА лиги

У утакмици без такмичарског значаја, Војводина је у последњем колу ВАБА суперлиге савладала Пожегу.
ЖКК Војводина / Инстаграм/ Владана Вујисић поново на нивоу
Фото: ЖКК Војводина / Инстаграм/ Владана Вујисић поново на нивоу

Новосађанке, које још раније нису успеле да изборе пласман на фајнал-фор регионалног шампионата овај сусрет преломиле су у првој четвртини, коју су добиле са плус 20. У наставку су само подизале вођство и убедљиво славиле.

Најавио је тренер Јовановић да је приоритет црвено-белих завршни турнир националног Купа, који је већ у петак. Због тога је за овај дуел одморио неке играчице, док је другима, које до сада нису имале велику минутажу, пружио шансу. Да то неће утицати на исход меча наслутило се већ на почетку. Доминирале су Сара Лумис, Јована Јововић и Владана Вујисић и брзо довеле екипу до велике предности.

И друга деоница протекла је у ритму Новосађанки, које су захваљујући сјајној одбрани стекле 55:19, што је резултат којим се отишло на велики одмор. Ништа се битније није променило ни у другом полувремену, у којем је Војводина спустила ритам, играла колико је било потребно и на крају остварила рутинску победу.

Црвено-беле сада очекује полуфинале завршног турнира Купа „Милан Цига Васојевић“, где ће снаге одмерити са екипом Арт баскета.

Војводина 021 – Пожега 96:50 (32:12, 23:7, 23:17, 18:14)

ПЕТРОВАРАДИН: Хала Петроварадин, гледалаца: 100, судије: Адамовић, Срдић, Дојчиновић.

ВОЈВОДИНА 021: Прокић 6, Јововић 14, Ла. Радуловић 10 (8ск), Илић 12, Лумис 13, Живковић 3, Ле. Радуловић 6, Марић 10 (8ск), Вујисић 11, Марјановић, Јовановић 11, Славнић.

ПОЖЕГА: Ивезић, Башић 6, Маричевић 2, Ламама 20 (12ск), Луанж 19 (7ск), Бошковић, Мискулин, Бенић 3, Бунчић.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести