Кошаркашице Воше боље од Партизана у Првој лиги Србије

НОВИ САД: Кошаркашице Војводине савладале су Партизан, у оквиру 11. кола Прве лиге Србије доминантном представом од почетка до краја дуела.
k
Фото: Zapažena partija Lane Marić/Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Јесу црно-беле биле у налету и успону форме пред овај сусрет, али се то није приметило на почетку утакмице, периоду у којем је домаћа екипа била знатно боља. Војводина је још једном демонстрирала да када је на нивоу, што се дефанзиве тиче, све иде лакше. За шест и по минута Партизан је постигао тек пет поена и Новосађанке су убрзо стекле двоцифрено вођство.

Трио Радуловић, Јанковић, Селаковић функционисао је одлично, па је суфицит екипе Александра Јовановића временом све више растао. Када се њима прикључила и Лана Марић доминација је заокружена, па се већ на полувремено назирао епилог. Предност црвено-белих износила је плус 19.

Апсолутну превласт на паркету прекинуо је нешто слабији период Војводине средином трећег квартала, током којег су се ривалке приближиле на 62:53. Ипак, тада су домаће серијом 7:0 вратиле комфорно вођство и опуштеније ушле у четврту четвртину. У њој црно-беле нису успеле да запрете, тако да су Новосађанке уписале пету победу у такмичењу.

В. М. Петровић

Војводина – Партизан 96:70 (28:14, 22:17, 21:26, 25:13)

ПЕТРОВАРАДИН: Хала у Петроварадину, гледалаца: 100, судије: Филиповић (Краљево), Радосављевић (Крагујевац), Петронијевић (Крагујевац).

ВОЈВОДИНА: Мекнил 8, Радуловић 20 (9ск, 6ас), Јаковљевић 12, Јанковић 12, Т. Селаковић 12, М. Селаковић, Живковић 3, Марић 15, Стојић 6, Томпсон 8, Бокан.

ПАРТИЗАН: Радојчин 2, Динчић 2, Опачић 9, Давинић 13, Кнежевић 33, Веселиновић, Мишкић 5, Радивојац, Боричић 3, Марјановић 3, Ћулибрк, Лукић.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести