Кошаркашима Звезде предстоје две тешке утакмице

Легендарни Пионир ће у наредних пет дана бити поприште два велика кошаркашка меча.
zvezda, kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

Прво ће Црвена звезда у петак против Реал Мадрида (19) одиграти свој последњи домаћи меч ове сезоне у Евролиги, а потом је у понедељак (21) очекује још важнији дуел против Морнара за финале АБА лиге (резултат у серији је 1:1 у победама).

Један од Звездиних најбољих играча Дилан Енис постигао је тек четири поена у сусретима против Барана , али верује да ће домаћи терен и публика да дођу до победе и финала АБА лиге.

„Кошаркаши Морнара су стварно одиграли добро, али морамо то да заборавимо. Играмо код куће и морамо да изборимо финале. АБА лига је најважнија за нас, борићемо се са много енергије да бисмо добили ту утакмицу“, рекао је Енис.

Ипак, прво предстоји меч са Реалом.

„АБА је најважнија, потпуно стављамо фокус на  утакмицу са Моранаром, али хоћемо да победимо и Реал. Било би сјајно да добијемо оба меча“, казао је Енис и одбацио приче о умору који је могао да послужи као алиби за пораз у Бару, пошто су пре тога играли са Панатинаикосом и Фенербахчеом.

„То се може рећи због путовања и много потрошње, али ми смо професионални кошаркаши и плаћени смо за овај посао, тако да не смемо да се жалимо на такве ствари.“

Црвена звезда је ове сезоне већ савладала Реал у гостима, али без Дилана Ениса у саставу. Талентовани бек је тада био члан Мега Бемакса, а сада ће имати шансу да се одмери и са кошаркашима из Мадрида.

„Гледао сам меч против Реала, била је то одлична утакмица. Нисам био ту за прву победу, али бих волео да будем за другу. Стварно би било би сјајно да сезону у Евролиги завршимо победом код куће“, поручио је Енис и споменуо таленат Луке Дончића.

„Он је сјајан играч, баш је зрео за своје године. Добар је као било који други кошаркаш на драфту“, казао је Дилан Енис у разговору с новинарима на сајму аутомобила.

С. Р.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести