КОШАРКАШКА ЛИГА СРБИЈЕ: Велики залет Воше за АБА 2 балон

Некада су неуспеси толико отрежњујући, да после њих уследе незаустављиви успеси.
1
Фото: Стефан Савић на ниском посту, фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Управо то су демонстрирали кошаркаши Војводине, који су дошли до 10. узастопне победе у свим такмичењима и учврстили се на првој позицији Кошаркашке лиге Србије. Новосађани су били бољи од Здравља са 104:85, у уткамици коју су преломили у четвртој четвртини. Сада се више нико не сећа пораза од Тамиша од пре више од месец дана, када ствари нису изгледале толико добро по новосадски тим. Међутим, црвено-бели су тај неуспех искористили као додатну мотивацију и лекцију, па сада у шампионском ритму незадрживо марширају ка још већим висинама.

Шансу против Здравља добио је и талентовани Александар Војиновић, који је дебитовао у дресу Војводине.

– Честитао бих ривалу на фер и коректној игри. Веома бтина победа за нас. Веома добро смо играли, посебно у четвртом делу утакмице и оно што је најбитније то је да са самопоуздањем идемо на наредни АБА 2 балон – рекао је Војиновић.

Тренер Новосађана Милош Исаков-Ковачевић описао је шта је пресудило.

– Честитке супарнику, који је без два изузетно важна играча играо добар меч и то три четвртине равноправно, имао изузетно високе проценте шута и колеги Ристићу бих пожелео срећу у наставку сезоне и да испуне све циљеве. Лига је веома конкурентна и борба за опстанак је веома тешка. Успели смо да одбранимо домаћи терен, одиграли врхунску четврту четвртину, расподелили минуте и дали шансу свим играчима. Тек у последњем периоду смо направили разлику, што нам је омогућило да приведемо утакмицу крају – подвукао је млади стручњак.

Војводину у суботу очекује дуел против Младости у Земуну, у наредном колу КЛС, након чега путује на трећи АБА 2 балон ове сезоне.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести