Кошаркашка лига Србије: Воша кратког даха

У последњем мечу 20. кола Кошаркашке лиге Србије, гости су пазарили бодове у Новом Саду.
vojvodinaNoviPazarRHA_04
Фото: Дневник (Р. Хаџиић)

Војводина напросто није могла више без најбољег стрелца екипе Симовића (повреда), са ровитим првим плејом Радуловићем и центром Мандићем који су стисли зубе да би одиграли меч. Црвено - бели су имали предност након првих 20 минута (35:32), али су остали кратког даха, без снаге и концентрације већ пред крај треће четвртине. Тада су Новопазарци направили серију, почетком последње деонице дошли до двоцифрене предности и ту је победник решен.

Од старта играче Војводине није служио шут за три поена, а то је најјаче оружје изабраника Филипа Соцека и Мирослава Николића. У првом полувремену, Новосађани су погодили само једну тројку (Кумовић), али су добром одбраном надоместили слаб шут са дистанце. Проблеми за црвено – беле дали су се наслутути на старту другог дела игре, када су гости направили серију 7:0. Након тога је уследила резултатска клацкалица све до финиша треће деонице, када су домаћи ушли у серију промашаја и изгубљених лопти. То су искусни момци из Новог Пазара вешто кажњавали, погађали су отворене шутеве и направили недостижну разлику.

Војводина је и даље у тешкој ситуацији и опстанак је упитан, али није га немогуће остварити,. Ако се екипа комплетира, Војводина може да пружи добре партије и спасе прволигашки статус.

Д. Кн.   

ВојводинаНови Пазар 70:87  (17:19, 18:13, 19:30, 16:25)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца:100. Судије: Обркнежевић, Весковић, Матић.

ВОЈВОДИНА: Радуловић 2, Симовић, Пејовић 3, Асановић 10, Агоч 8, Лобарев 9, Мандић 1, Латифагић 5, Шрајер 10 (6ас), Кумовић 7, Живковић 6, Зарић 9 (8ск).

НОВИ ПАЗАР: Брунчевић 10 (6ск), Мелори 11 (9ас), Нумановић 15, Новаковић 21(6ск), Исламовић, Тодоровић 5, Миладиновић, Муратовић, Кораћ 11, Нешовић 7, Вучићевић 7. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести