Кошаркашки клуб 021 пред неочекиваним изазовима

Отишли су из Беочина, јер тамо нису имали довољно пара за функционисање и прешли у Нови Сад. Међутим, сплетом околности, ни у војвођанској престоници немају довољно новца.
KK 021
Фото: Приватна архива

Мада све ово подсећа на шалу, у питању је прилично озбиљан спортски колектив – Женски кошаркашки клуб 021. Постоји овај колектив две деценије, али је минулог децембра, захваљујући припајању са ЖКК Беочин, постао члан Прве лиге. Има врло репсектабилан играчки кадар: бившу репрезентативку Јовану (Рад) Адамовић, омладинску чланицу државног тима Тамару Јованчевић, одличну Дуњу Гверо, која је до повреде минуле сезоне играла у животној форми, сјајну Ирену Матовић...  Тренутно КК 021 чека да се хала у Петроварадину потпуно оспособи и да девојке почну да тренирају, али то није њихов круцијални проблем.

„Прошле сезоне од локалне самоуправе у Беочину имали смо 75.000 динара на месечном нивоу, што је далеко испод минимума функционисања када је Прва женска кошаркашка лига у питању“, каже тренер ЖКК 021 Александар Јовановић.

„Никакве молбе и аргументи нису успели да промене наш статус. Због тога смо одлучили да пређемо у Нови Сад, јер су многи спортски функционери у овом граду увидели да имамо потенцијал. Међутим, градски клуб смо постали у децембру, када је план о финансирању спортских колектива већ био завршен. Сада смо у проблему, јер немамо ни редовне финансије, ни озбиљнијих спонзора. Ипак, неке ствари су покренуте с мртве тачке, ускоро се надамо краткорочном решењу, које би нам дало, да тако кажем - погонско гориво за наредна два-три месеца. С друге стране, имамо врло добар тим који би, с два или три појачања, могао далеко да догура“, сматра Јовановић.

Овај клуб је минуло првенство завршио на 6. месту, као најбољепласирани тим из Војводине. Пошто Србија даје четири представника у ВАБА лигу (регионално кошаркашко такмичење за жене), КК 021 има прилику да се нађе у овом друштву, с обзиром да Партизан, Звезда и Краљево желе да играју, нишки Студент - не, а све зависи од одлуке ЖКК Радивој Кораћ.

„С релативно малим средствима, убеђен сам да можемо да прођемо у други круг ВАБА, уколико будемо део те лиге. Ово је прилика да се у Новом Саду, после много година, игра регионално кошаркашко такмичење, уколико буде само мало добре воље и помоћи. Искрено верујем да ће наши градски челници препознати ову јединствену прилику“, додаје Јовановић.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести