Кошаркашки клуб Војводина и Гаћеша настављају заједно

На задовољство обе стране, Никола Гаћеша и Кошаркашки клуб Војводина настављају заједно, с обзиром да се искусни центар обавезао на двогодишњу сарадњу са црвено – белима.
gacesa i nikolic
Фото: Никола Гаћеша и Мирослав Николић, фото: Дневник

То је и логичан епилог након што је прошле сезоне Гаћеша показао висок квалитет, константну форму и  на терену и ван њега израстао у једног од стубова екипе, а Воша у сваком погледу јачала као клуб.

Подсећања ради, када је 205 центиметара високи кошаркаш прошлог лета стигао у Нови Сад за ширу јавност био је прилична непознаница. Војводина му је први клуб за који је наступио у Србији. Као млад отишао је на колеy у САД, а након тога играо је у Аустрији, Словенији, БиХ, Француској, Шпанији, Румунији и Грузији. Војводина сада капитализује његово велико искуство с обзиром да Никола има 34 године, али и јасне спортске мотиве, без обзира на позне играчке године.

- Војводина јача као клуб, самим тим и екипа је све боља – сматра Гаћеша.  – Амбиције расту, а мени се то допада. Тежи се јасном циљу – да се нападне АБА лига. Конкуренција ће, као и минуле сезоне, бити жестока, неколико клубова улаже озбиљан новац и доводе квалитетна појачања. Но, и Војводина ради на јачању тима и очекујем неизвесну борбу за врх и у Кошаршакој лиги Србије и у АБА 2 лиги.

Никола Гаћеша засновао је породицу у Новом Саду, те у овом граду планира ближу будућност. То га је добрим делом определило да настави каријеру у екипи коју с клупе предводи Мирослав Николић, али и чињеница да Војводина из сезоне у сезону расте и напредује.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести