КСС се присетио злата из Лијежа и Барселоне пред Истанбул

БЕОГРАД: Кошаркашки савез Србије одржао је вечерас свечани коктел у част обележавања два златна јубилеја - четири деценије од освајања Европског првенства у Лијежу и 20 година од европског злата у Барселони.
Zlatni momci iz Srbije
Фото: Кошаркашки савез Србије

Два дана пред полазак у Истанбул садашње генерације "орлова", који су били присутни у клубу "Привредника", евоциране су успомене на две од осам титула континенталног првака.

Први човек КСС Предраг Даниловић изразио је задовољство што је уприличен коктел у част онима који су се попели на кров Европе 1977. и 1997. године.

"Српска кошарка има богату историју, присетићемо се како је све било у Лијежу и Барселони. Све то баш пред пут у Истанбул садашњој генерацији, да им пожелимо срећу", рекао је Даниловић.

Садашњи селектор Србије Александар Ђорђевић, најкориснији играч шампионата управо у Барселони, нада се новој медаљи на предстојећем првенству.

"Хвала играчима које тренирам, њихов однос је за поштовање, улажу велику жељу и вољу. Ценимо нашу историју и желимо да наставимо низ, урадићемо све да дођемо до медаље", поручио је Ђорђевић, чија је тројка за победу против Хрватске у Барселони постала синоним за српску кошарку.

Поред легенди српске кошарке, попут Жеља Обрадовића, Душана Ивковића и других, догађају је присуствовао и министар спољних послова Ивица Дачић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести