КУП РАДИВОЈА КОРАЋА: Чачак 94 победио Борац за пласман у полуфинале

Кошаркаши Чачка 94 пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто су вечерас победили екипу Борца из Чачка резултатом 73:64 у четвртфиналу.
s
Фото: КСС

Кошаркаши Борца су боље отворили меч и највише захваљујући шуту за три понеа су успели да дођу до двоцифрене предности. У другој деоници играчи екипе Чачак 94  су заиграли агресивнију одбрану, што им је донело украдене лопте и више опција у креирању напада. Борац је имао проблеме у протоку лопте, док се ни један играч није истакао индивидуалном игром.

Током треће деонице напада Борца је потпуно стао. Темпо игре је диктирао градски ривал, који је у једном тренутку после серије 14-5 дошао до плус 12. Четврту четвртину је обележио пад у игри екипе Чачак 94 али и празни минути кошаркаша Борца у нападу. Кошевима Лаковића и Додића два минута пре краја меча Чачак 94 је успео да поврати двоцифрену предност и након тога мирно приведе утакмицу крају.

Најкориснији у победничком тиму био је Петар Гројић са 20 поена, док је Стефан Лакић додао 10 поена. У екипи Борца са 21 поеном истакао се Роналдо Сегу.

У полуфиналу Купа Радивоја Кораћа екипа из Чачка играће са  Црвеном звездом која је победила ФМП са 80:75.

Тренер кошаркаша Чачак 94 Ђорђе Мићић изјавио је на конференцији за медије након меча са екипом Борца, да је његов тим асполутно заслужено изборио полуфинале националог купа.

"Ми смо већ пласманом овде направили историјски успех клуба. Ово је још једна награда што смо отишли корак даље и то апсолутно заслужено. Сви људи у клубу требало би да буду задовољни. Како је извучен жреб, моји кошаркашки су били под утиском. Знамо која је разлика између екипа из КЛС и АБА лиге. За ову утакмицу ми смо гледали нашу шансу. Прво да нам се охладе главе, а онда да изађемо на терен и да уживамо. Ми смо млади у свему овоме и зато ова победа даје позитивну енергију да наставимо овако да радимо даље", истакао је Мићић.

Бек Чачка 94 Петар Гројић додаје да је ово једна од најбољих утакмица коју је одиграла његова екипа.

"Дефинитивно да је и најважнија у историји клуба. Честитам мојим саиграчима, јер смо показали карактер после неких неугодних пораза. Невероватан је осећај што смо прошли у полуфинале. Сви смо хероји, нису то само поени, захвалио бих се свима њима", закључио је Гројић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести