КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП КОШАРКАШИЦА: Албанија - Србија

Кошаркашице Србије данас од 16 часова у Драчу играју меч другог кола квалификација за Европско првенство 2021. против репрезентације Албаније.
kosarkasice srbije, fiba
Фото: ФИБА

Селекторка Србије Марина Маљковић пред данашњи меч упозиорава да Албанија сања да оствари велику победу на домаћем терену, те да неће бити лако у Драчу, где њена екипа мора да избегне грешке какве је правила на утакмици против Турске (59:56).

- Сасвим је сигурно да желе да управо победа буде против нас, јер би то онда имало много већу драж. У свлачионици после утакмице са Турском сам рекла да против Албаније морамо да исправимо све грешке које смо имале против Турске. Ми ћемо бити без три кошаркашице које су морале да иду на опоравак пред наставак напорне сезоне. То су Црвендакић, Брукс и Дабовић. На овој утакмици желим да пружим шансу млађим кошаркашицама, како би се доказале - рекла је Маљковић.

Репрезентативка Србије Маја Шкорић са оптимизмом чека меч у Драчу.

- Очекујем победу. Не потцењујемо противника и у сваку утакмицу улазимо максимално озбиљно. Ово је меч који треба да исправи грешке које смо имали против Турске, па да с победом и добрим осећајем завршимо ово прво окупљање које смо имале после Европског првенства и да нас тај добар осећај дочека у фебруару када се поново окупимо - сматра Маја Шкорић.

Центар Србије Тина Крајишник рекла је да је екипа спремна за други меч првог „прозора” квалификација за ЕП.

- Очекујем много бољу утакмицу, да одиграмо квалитетније у одбрани, оно што је препознатљиво за нас. Борићемо се. Мислим да је ово добра провера пред оно што следи, што је веома битно, а то су квалификације за Олимпијске игре - казала је Крајишникова.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести