Лазић пред Басконију: Тешка и физички захтевна утакмица

БЕОГРАД: Капитен кошаркаша Црвене звезде Брако Лазић изјавио је да црвено-беле очекује тежак меч другог кола Евролиге против Басконије.
lazic
Фото: KK Crvena zvezda

Екипа Саше Обрадовића у петак дочекује актуелног шампиона Шпаније, а меч се игра од 19 сати без присуства публике игра у хали "Александар Николић“.

"Екипа Басконије је кренула веома добро, добили су у првој утакмици Евролиге. Актуелни су шампиони Шпаније и то такмичење су добро почели. Чека нас изузетно тешка и физички захтевна утакмица, с обзиром да играју агресивну, брзу и прецизну кошарку. Ми ћемо покушати, нажалост без наших навијаца који би нам много знацили у оваквом мечу, да наметнемо нашу игру, да покушамо да успоставимо наш ритам и из контри тражимо лакше поене“, рекао је Лазић за клупски сајт.

Црвено-бели су у првом колу ЕЛ поражени од Фенербахчеа, у првом званичном мечу после шест и по месеци паузе.

"Била нам је то прва званична утакмица после заиста дуге паузе, доста играча је први пут играло Евролигу, што се приметило у неким деловима меча. Исхитреним потезима завршавали смо неке нападе и тражили нека решења. Тај меч може да нам послужи за наук. Верујем да ћемо све те грешке у следећој утакмици са Басконијом исправити. Неке грешке ће се понављати, што је и нормално. Радићемо на томе да смањујемо број тих грешака, да будемо бољи и подижемо форму и игру како време одмиче“, рекао је Лазић и осврнуо се на убедљиву победу тима на стару АБА лиге против Цибоне.

"Значи нам та победа, без обзира што нас сада чека Евролига. Одиграли смо од почетка јако и агресивно током читавог меча и то треба да нам буде модел како даље“, закључио је Лазић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести