Лесор нови центар Црвене звезде

БЕОГРАД: Млади француски кошаркаш Матијас Лесор појачао је центарску линију Црвене звезде, саопштио је данас првак Србије и Јадрана.
matijas lesor, kk crvena zvezda
Фото: Матијас Лесор, фото: КК Црвена ззвезда

Лесор, један од најталентованијих младих играча Европе, потписао је трогодишњи уговор са црвено-белима у које долази из француског Нантера.

Овај 22-годишњи кошаркаш, висок 206 цм и тежак 110 килограма, у одмовини је играо за Шалон и Нантер, где је прошле сезоне просечно бележио 11 поена и седам скокова просечно по утакмици.

Лесора је на последњем НБА драфту изабрала Филаделфија у другој рунди као 50. пика.

Спортски директор Црвене звезде Давор Ристовић изјавио је да је Лесор улагање у будућност.

"Посебно сам задовољан чињеницом да је Лесор изабрао Црвену звезду, иако је имао озбиљне понуде неколико евролигаша. Огроман је потенцијал и очигледно је препознао да ће да напредује у дресу Звезде, јер су претходних сезона на тој позицији изванредно играли Марјановић, Цирбес, Кузмић... Формирамо млад изузетно квалитетан тим, који ће сигурно напредовати како време одмиче и са те стране очекујемо стрпљење", рекао је Ристовић за клупски сајт.

Црвена звезда је пре Лесора овог лета довела Џејмса Фелдина, Марка Кешеља, Стефана Јанковића, Николу Јовановића и Николу Радичевића.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести