Лесор о сукобу: Петрушев ми је избио ваздух, морао сам да се браним

Кошаркаш Партизана Матијас Лесор открио је шта се десило у финишу вечитог дербија када је дошао у сукоб са играчем Црвене звезде Филипом Петрушевић.
AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović
Фото: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Сукоб између  Лесора и  Петрушева је наметнута тема број један, а сада се коначно огласио и сам Француз. Лесор је у разговору за MozzartSport открио шта је претходило онаквој реакцији, те његову изјаву преносимо у целости.

“Прво, желим да се извиним навијачима и људима који нас подржавају, и онима који воле испорт. Као и навијачима који су ми исказали су ми невероватну љубав и поштовање, такође мојим саиграчима, стручном штабу и целој организацији што сам онако реаговао. Због презентовања себе и овог клуба у лошем светлу. Као спортисти морамо да се држимо високих стандарда, и морамо увек да се понашамо примерено у свакој ситуацији.

Међутим, хтео бих да нагласим: први пут у девет година професионалног бављења кошарком сам актер оваквог инцидента, за разлику од другог протагонисте који има историју учешћа у оваквим ситуацијама и хаосу. Осетио сам потребу да заштитим себе и моје достојанство након бројних провокација и након што ме је дотични у четвртој четвртини ударио. Не толико јако, али довољно да ми избије ваздух. Да су то биле само речи, не бих уопште реаговао. И оставио бих то на чистој кошаркашкој борби, не бих изгубио прибраност, као што јесам. Ово није изговор, али верујем да наши навијачи и навијачи уопште, који су гледали јучерашњу утакмицу, требало би да знају шта се десило. Истина је да нисам напао, већ реаговао. Нажалост, на начин који је погрешан, на начин који не би требало да се деси на кошаркашком терену. Требало је само да уживам у великој победи са мојим саиграчима и навијачима.”

Лесор је меч завршио са 27 поена и осам скокова, те покупио МВП признање за играча кола у АБА лиги.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести