Мајкл Џордан најзаслужнији за прекид бојкота у НБА лиги

ОРЛАНДО: Легендарни кошаркаш Мајкл Џордан најзаслужнији је за наставак НБА лиге, које је била прекинута због бојкота играча због расне неједнакости, пишу амерички медији.
Majkl Džordan  Foto: AP Photo/Gerry Broome
Фото: AP Photo/Gerry Broome

Јучерашњи мечеви плеј-офа НБА лиге одложени су због протеста, који је почела екипа Милвоки Бакса, због пуцњаве и тешког рањавања 29-годишњег Афроамериканца Џејкоба Блејка прошле недеље у држави Винсконсин.

Побуна играча ишла је до те мере да се тражило потпуно прекидање лиге, у чему су најгласнији били представници ЛА Лејкерса и ЛА Клиперса Леброн Џејмс и Кавај Ленард, али је након јучерашњег састанка одлучено да ће такмичење у балону у Орланду бити настављено.

Како преносе медији у САД, кључни посредник у договору између играча и власника клубова био је легендарни кошакаш Чикага.

Најбољи кошаркаш свих времена, власник Шарлота, контактирао је руководство Удружења играча НБА лиге Криса Пола и Расела Вестбрука, након чега је учестовао на састанку са осталим власницима клубова и инсистирао да саслушају своје играче и постигну договор.

"Џордан је био савршена особа за овакву улогу", рекао је за ЕСПН један неименовани НБА званичник.

Додаје се да Џордан има огроман кредибилитет и код кошаркаша и код власника, уз чињеницу да је он једини црни већински власник неког НБА клуба.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести