Мајсторовић појачао KK Војводину

Кошаркашки клуб Војводина из Новог Сада, који се спрема да у предстојећон сезони барем понови успех из претходне пласманом у Суперлигу, те ако се укаже шанса нападне и виши ранг (АБА 2 лигу), потписао је Душана Мајсторовића, повратника из Америке.
Majstorovic Dusan/goblackbears.com
Фото: goblackbears.com

Овај Беочинац има 23 године, висок је 195 центиметара, игра на позицији ниског крила и бека, а у Србију се вратио са колеџа.

-На колеџу ми је остало још годину дана до завршетка студија, али сам одлучио да се опробам у професионалној кошарци. Одабрао сам Војводину јер сам чуо да се ради о организованом клубу у ком се изузетно много ради. Такође, чуо сам и да је Филип Соцек добар тренер, па сам оценио да је у овом моменту најбоље да обучем црвено – бели дрес – каже Душан Мајсторовић.

Овак момак, иако није типичан кошгетер, има врло добре физичке предиспозиције, брз је и скочан, те може да буде врло захвалан у одбрани. Кошарком је почео да се бави у новосадском Стару, потом је отишао у Вршац, а био је члан кадетске репрезентације Србије. Већ са 17 година отишао је у САД, где је довршио средњу школу, а потом отишао на колеџ.

Занимљиво је да је Душан Мајсторовић други „Американац“ који је ове године са колеџа стигао у редове Војводине, поред Луке Анђушића.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести