Маљковић: Недопустив број изгубљених лопти

ТОКИО: Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић каже да је њен тим имао недопустив број изгубљених лопти у мечу против Канаде.
2
Фото: TANJUG/ AP Photo/Charlie Neibergall

Европске шампионке до првог тријумфа у групи А дошле су после велике борбе против Канаде 72:68.

"Недопустив број изгубљених лопти, посебно јер нам је то је био договор. То је важна ставка за наш напад. Знали смо да Канада игра веома агресивно, да тера противника што даље од коша. Тај посао смо лоше одрадили. То ме сигурно не радује, напротив. Чини ме тужом, јер о томе причама после ЕП. То је нешто што хитно морамо да исправимо, колико год била тешка прва утакмица", рекла је Маљковић српским новинарима у Токију.

"Олимпијске игре са свакондевним дешавањима, колико год је нама лепо што смо део тима, што уживамо у медаљама и победама, јесу и фактор одвлачења енерегије са твог првобитног циља. Добили смо на крају веома незгодног противника, који нас је победио 2016. године на ОИ у Рију . Идемо даље, да покушамо да се спремимо за ове две утакмице", рекла је она и похвалила приступ у одбрани.

"Испоштвали смо већину ствари у одбрани, али ово су Олимпијске иге. Оно што се договоримо морамо да испоштујемо. Фактор глава и спремност играчаа да се изнесу ствари, то овде на Олимпијским играма долази највише до изражаја".

Осврнула се и на следећег ривала Шпанију, који ће у односу на Европско првенство имати другачији састав.

"Две нове играчице и то две важне. Много разлога код њих за реваш, победили смо их у њиховој кући. То их много боли, бесни су на нас. Видели сте ратнички менталитет Канаде, Шпанија ће на њихов шпански начин бити дупло гора. Шта год буде био договор против Шпаније, ако желимо да победимо, морамо да испоштујемо до краја те најважније ствари. Просто, то раде шампиони", закључила је Маљковић.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести